Upozorenje i apel „Infrastrukture železnice Srbije“ vozačima: Na putnim prelazima na pruzi Niš – Zaječar poštujte signalizaciju, zbog saobraćaja vozova za remont pruge

„Infrastruktura železnica Srbije“ započela je 25. februara rekonstrukciju pruge Niš – Zaječar, koja će trajati sve do kraja avgusta 2020. godine.

Rekonstrukcija ove pruge obavlja se u uslovima totalne obustave železničkog saobraćaja između Niša i Zaječara.

Međutim, ovom prugom će se i u narednom periodu kretati radni vozovi i mehanizacija „Infrastrukture železnice Srbije“ za obavljanje remonta i vozovi za prevoženje materijala na gradilišta.

Imajući to u vidu, a  s obzirom da se na pruzi između Niša i Zaječara nalazi čak 90 putnih prelaza, upozoravamo vozače drumskih vozila i sve učesnike u saobraćaju da na putnim prelazima duž ove pruge vode računa i poštuju znake vertikalne drumske signalizacije, kako bi se izbegle nesreće.

Čitajte dalje

U nedelju, 3. marta, radovi na rekonstrukciji putnog prelaza u Ripnju

„Infrastruktura železnica Srbije“ će u nedelju, 3. marta 2019. godine, u periodu od 8.00 do 24.00 sati, izvoditi radove na uređenju i rekonstrukciji putnog prelaza u beogradskom naselju Ripanj, na pruzi između Beograda i Mladenovca.

Radovi će se izvoditi sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja na ovom putnom prelazu.

Izvođač radova će privremenom drumskom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom obezbediti mesto radova.

 

U železničkom sektoru održana obuka o ravnopravnosti i diskriminaciji

Jednakost i zabrana diskriminacije jedno je od osnovnih načela ljudskih prava, koje se ogleda u u tome da svi ljudi budu isti u pravima i vredni poštovanja.

Ovo je bio samo jedan od zaključaka interaktivne obuke, koju je zamenica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Tatjana Jokanović održala krajem februara za predstavnike kompanija železničkog sektora, koji su članovi radnih grupa železničkih društava zaduženih za izradu Kodeksa ravnopravnosti.

Tatjana Jokanović najpre je učesnike obuke upoznala sa definicijom diskriminacije, koja podrazumeva  neopravdano pravljenje razlike ili nejednako postupanje u odnosu na lica zbog njihovog ličnog svojstva na otvoren ili prikriven način. Ona ih je zatim informisala koja su to lična svojstva (pol, rasa, nacionalna pripadnost, seksualna opredeljenost, političko opredeljenje,starosno doba, izgled, itd.), koja mogu biti osnov za diskriminaciju, kao i sa vrstama i oblicima diskriminacije koji se mogu manifestovati, precizirajući ujedno razliku između mobinga i diskriminacije. Naglasila je da je svaki čovek vredan poštovanja, odnosno da niko ne sme biti diskriminisan.

Čitajte dalje