Raščišćen odron i uspostavljen saobraćaj na pruzi Kraljevo – Lešak, maksimalna kontrola ispravnosti i prohodnosti svih pruga u Srbiji, uskoro najsavremenije tehnologije za ranu detekciju

„Infrastruktura železnica Srbije“ raščistila je odron na pruzi između železničkih stanica Dobre strane i Polumir, nakon čega je danas u 11.50  sati ponovo uspostavljen železnički saobraćaj na pruzi Kraljevo – Lešak – Kosovska Mitrovica Sever.

Saobraćaj na ovoj deonici bio je obustavljen jutros u 7.40 sati, zbog odrona na pruzi između stanica Dobre Strane i Polumir.

O ispravnosti i prohodnosti srpskih pruga brine danas oko trista zaposlenih u „Infrastrukturi železnica Srbije“. To su, najpre, ophodari pruge, čiji je zadatak da pešice obilaze prugu i kontrolišu njenu ispravnost. Zatim, pored ophodara, taj posao obavljaju poslovođe, pružni radnici i rukovaoci lakom mehanizacijom, koji se formirani u posebne ekipe upućuju da vrše kontrolu stanja infrastrukturnih kapaciteta na mestima na kojima postoji mogućnost odrona. Nadzor nad stanjem infrastrukture svakodnevni je i permanentan zadatak šefova 43 deonice na mreži IŽS, a  šefovi sekcija organizuju i obilazak pruga železničkom drezinom.

Čitajte dalje