Obustava železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada od 1. februara 2019. godine, zbog radova na izgradnji pruge za velike brzine

Železnički saobraćaj na relaciji Stara Pazova – Novi Sad od 1. februara 2019. godine biće obustavljen, zbog radova na izgradnji pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat na ovoj deonici međunarodne železničke magistrale.

To znači da od 1. februara 2019. godine neće biti vozova između Beograda i Novog Sada u putničkom i u teretnom železničkom saobraćaju.

Dosadašnji radovi na deonici Stara Pazova – Novi Sad izvođeni su u uslovima funkcionisanja železničkog saobraćaja, što je omogućavala železnička trijangla u Golubincima. Međutim, planirani intenzivniji i sveobuhvatniji radovi zahtevali su obustavu železničkog saobraćaja na ovoj deonici, kako bi se radovi odvijali brzo i efikasno. Istovremeno, izgradnja pruge za velike brzine nije moguća uz odvijanje železničkog saobraćaja, jer bi pokušaj organizovanja saobraćaja u takvim uslovima drastično ugrozio bezbednost saobraćaja.

Čitajte dalje

Na putnom prelazu u Donjem Međurovu nije izbegnuta nikakva nesreća, svi uređaji ispravno funkcionisali

Povodom informacija koje su proteklih dana objavili pojedini elektronski mediji, da je na putnom prelazu u Donjem Međurovu u petak, 25. januara 2019. godine zbog neispravnih uređaja izbegnuta tragedija, „Infrastrukture železnica Srbije“ objavila je demanti.
Uz demanti, medijima su dostavljeni i video snimci sa sigurnosnih kamera sa putnog prelaza u Donjem Međurovu, koji u potpunosti potvrđuju navode iz demantija.

Čitajte dalje