Otvorena mejl adresa za dopise u vezi sa putnim prelazima

„Infrastruktura železnice Srbije“ otvorila je novu mejl adresu, sa ciljem brže i efikasnije komunikacije sa javnošću kada je reč o putnim prelazima.

            Mejl adresa je:    putniprelazi@srbrail.rs 

Putem ovog mejla  moći će da se „Infrastrukturi železnice Srbije“ dostavljaju primedbe, predlozi, sugestije, kao i da se ukaže na eventualne probleme u funkcionisanju putnih prelaza širom Srbije.

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije, a biće to način i da se ostvari dvosmerna komunikacija sa građanima.

Uvereni smo da je bezbednost saobraćaja na putnim prelazima interes svih nas.

Putni prelazi u Kijevu i Sremčici bezbedni

Povodom objava koje su se pojavile na društvenoj mreži Tviter, u vezi putnih prelaza Kijevo u Rakovici i Železnik u Sremčici, obaveštavamo Vas o sledećem: 

1. Putni prelaz u Kijevu deo je rekonstrukcije pruge Topčider – Rakovica – Resnik. U toku su završne aktivnosti, kako bi 15. januara ova deonica i svi uređaji na njoj bili pušteni u pun rad.

S obzirom da su završni radovi na rekonstrukciji cele ove deonice u toku, železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji i funkcionisanju saobraćaja bilo je na dokazani način upoznato sa izvođenjem radova i postupa u skladu sa pravilnicima koji definišu ovakvu situaciju.

Ni jednog trenutka bezbednost saobraćaja na ovom putnom prelazu nije ugrožena.

Kao što je i na Tviteru konstatovano, voz se zaustavio i nastavio kretanje tek kada je bilo bezbedno da pređe put, što je u potpunosti u skladu sa železničkim procedurama i pravilnicima.

S obzirom da su u toku završni radovi na rekonstrukciji ove pruge, putni prelaz u Kijevu je u posebnom režimu, sa ciljem potpune bezbednosti saobraćaja na ovom mestu.

Čitajte dalje

Slomljene rampe u Paraćinu, slede prijave

„Infrastruktura železnice Srbije“ registrovala je na svojim uređajima lomljenje polubranika na putnom prelazu „Štofara“ u Paraćinu, 6. januara u večernjim satima.

„Infrastruktura železnice Srbije“ poseduje ceo snimak lomljenja plubranika na navedenom putnom prelazu, kao i tačno vreme kada se to dogodilo, a događaj su registrovale i sigurnosne kamere na ovom putnom prelazu.

Čitajte dalje