Tokom novogodišnjih i božićnih praznika ni jedna slomljena rampa, novi apel za poštovanje saobraćajnih propisa i poziv nadležnima da efikasno reaguju po prijavama

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika na putnim prelazima širom Srbije ni jedna rampa nije bila slomljena ni oštećena od strane vozača drumskih vozila. Sigurno je da su većoj pažnji vozača i njihovoj odgovornoj i pravilnoj vožnji svakako doprineli i stalni apeli koje „Infrastruktura železnice Srbije“ upućuje javnosti za poštovanje propisa i očuvanje bezbednosti saobraćaja.

Međutim, da bi se u bezbednosti saobraćaja postigli željeni efekti, neophodno je kontinuirano poštovanje propisa na putnim prelazima u dužem vremenskom periodu.

Pored toga, neophodno je da nadležni državni organi efikasno reaguju po  prijavama „Infrastrukture železnice Srbije“ koje se odnose na ugrožavanje javnog saobraćaja.

Zbog toga, još jednom apelujemo na sve učesnike u drumskom saobraćaju da se na putnim prelazima ponašaju pravilno i odgovorno i poštuju signalizaciju, jer se jedino na taj način može očuvati bezbednost.

Čitajte dalje