Potpredsednica srpske Vlade Zorana Mihajlović obišla radove na rekonstrukciji pruge Požarevac – Majdanpek: Prva pruga koju železnica obnavlja sopstvenim novcem

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u nedelju, 3. juna, obišla je radove na rekonstrukciji pruge Požarevac – Majdanpek. Ona je tom prilikom poručila da će od 21. novembra vozovi ovom prugom ići 80 kilometara na sat.

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić u železničkoj stanici Požarevac upoznao je potpredsednicu Vlade sa projektom rekonstrukcije pruge duge 90 kilometara između Požarevca i Majdanpeka.

Čitajte dalje

,,Infrastruktura železnice Srbije“ zapošljava 25 otpravnika vozova

„Infrastruktura železnice Srbije“ objavila  je 3. juna 2018. godine javni konkurs za prijem u radni odnos na određeno vreme  ukupno 25 saobraćajno transportnih tehničara – otpravnika vozova.  Radnici se primaju u radni odnos na određeno vreme do polaganja stručnog ispita, a najduže 12 meseci, radi osposobljavanja za rad i polaganje stručnog ispita.

Čitajte dalje

OBAVEŠTENJE: Objavljen poziv za podnošenje ponuda za izvođenje radova na obnovi pruge Jajinci-Mala Krsna

 „Infrastruktura železnice Srbije“ ad obaveštava zainteresovanu javnost da je dana 1. juna 2018. godine, na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (link  http://www.ebrd.com/work-with-us/procurement/p-pn-180601c.html) objavljen Poziv za podnošenje ponuda za izvođenje radova na obnovi deonice pruge tunel Straževica (ulaz) – Jajinci – Mala Krsna, od km 9+896 do km 67+800 i stanice Mala Krsna, od km 68+641 do km 69+722, na pruzi (Beograd) Rakovica – Rasputnica K1 – Mala Krsna – Velika Plana.

Čitajte dalje