U Rakovici ponovo o bezbednosti

„Infrastruktura železnice Srbije“ 12. aprila, samo dan pre puštanja u saobraćaj modernizovane pruge Topčider – Rakovica – Resnik, održala je edukativnu kampanju „Pravilno je bezbedno“ u još dve osnovne škole na teritoriji beogradske opštine Rakovica.

Oko 170 učenika mlađih razreda Osnovnih škola „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu i „Nikola Tesla“ u Rakovici, učestvovalo je u društveno odgovornoj akciji „Infrastrukture železnice Srbije“, čiji je cilj povećanje bezbednosti na putnim prelazima i u blizini železničke infrastrukture.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ u roku završila modernizaciju pruge Topčider – Rakovica – Resnik, od sutra redovna linija BG voza između Resnika i Beograd Centra

Infrastruktura železnice Srbije“ je u roku, kako je i planirano, do 13. aprila 2018. godine, završila radove na modernizaciji deonice Rasputnica G (Topčider) – Rakovica – Resnik, neophodne za funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Zahvaljujući rekonstrukciji ove deonice pruge, od sutra, 13. aprila, uspostavlja se redovna linija BG Voza, na relaciji Resnik – Beograd Centar – Resnik.

Čitajte dalje

Na železničkom mostu u Grdelici obeleženo 19 godina od NATO bombardovanja međunarodnog putničkog voza

-Proleće kao asocijacija rađanja i Vaskrs kao simbol pobede života na svetu, na žalost, ovde mnogima ima sasvim suprotno simboliku tuge, patnje i večite boli. Tolike godine prođoše,  a i dan – danas se postavljaju ista pitanja na koja nemamo pravi odgovor. Zašto? Zbog čega? Ko je dao nekome to pravo i slobodu i takvu moć da se na najsuroviji način poigrava ljudskim sudbinama i da zavija u crno tolike pored sebe? Moramo se nadati da će jednom poginuće nastradalih dobiti bar neki odgovor, – rekao je 12. aprila Milan Šegan,  menadžer za održavanje železničke infrastrukture  u “Infrastrukturi železnice Srbije”, govoreći na komemorativnom skupu na železničkom mostu u Grdeličnoj klisuri, povodom obeležavanja devetnaest godina od kako je 1999. godine, tokom NATO bombardovanja naše zemlje, raketama na tom istom mestu pogođen međunarodni putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Beograd – Solun.

Čitajte dalje