Министар Весић у новогодишњој ноћи са железничарима у станици Београд Центар

Обилазак главне београдске железничке станице министар Весић завршио је у Телекоманди „Инфраструктуре железница Србије“, у којој се прати и контролише саобраћај возова на првој српској брзој прузи Београд – Нови Сад.
Претходно је министар током новогодишње ноћи посетио и запослене на наплатној станици „Врчин“, који су 2023. годину дочекали на радном месту.
Министар је свима који раде у транспортним предузећима, комуналном систему у Србији, а који не знају за празнике, пожелео срећну Нову годину и захвалио им се што вредно раде свих 365 дана у години.
Указао је да и у новогодишњој ноћи раде и многи други, у комуналном систему – они који одржавају водоводе, чисте смеће, одржавају јавни превоз, у транспортним предузећима, ваздухопловне компаније, путари, железничари, лађари…, како би сви други грађани Србије могли мирно да дочекају Нову годину.
“Зато сам вечерас желео да будем са њима, да им кажем хвала за њихов велики труд и рад. Желим да знају да имају подршку, моју као ресорног министра, и целе владе и да желимо да учинимо све на побољшању услова рада. Одлуком владе имаће и веће плате. Желим дa заједно учинимо Србију бољом”, рекао је министар Весић.
Према његовим речима, Нова година је прилика да се укаже на све који раде посао у којем празника нема.
“Зато сам желео да дочекам Нову годину са њима, да им кажем хвала, да знају да ценимо у поштујемо њихов рад”, рекао је Весић и подсетио да је одлуком владе плата железничарима у 2023. повећана 12,5 одсто.
“Наставићемо да радимо на изградњи пруга, на куповини нових возова, а све како би било боље људима који раде на железници, али и онима који је користе”, рекао је министар Весић.

Posted in Вести.