У Камендину завршни радови на изградњи надвожњака изнад брзе пруге, стајалиште спремно за путнике

Поред извођача радова на овој деоници брзе пруге, у реализацију посла активно су се са расположивом механизацијом укључили радници „Београд пута“, који су данас постављали завршни слој асфалта од стране Курирске улице, као и преко самог надвожњака. „Београд пут“ је показао изузетну спремност да се радови на овом значајном инвестиционом објекту убрзају, како би били окончани у договореном року.

До сада су уређене су приступне саобраћајнице из Курирске улице у насељу Камендин, док је преостало да уреде саобраћајнице које ће повезати надвожњак са старим новосадским аутопутем. Предвиђена је и изградња додатне траке за скретање према надвожњаку, чиме ће се убрзати проходност на овој деоници.

Сам надвожњак у Камендину дугачак је око 300 метара, а укључујући и приступне саобраћајнице његова дужина је око 1,8 километара.

Радови на асфалтирању почели су пре три дана, а у четвртак биће завршено постављање завршног слоја асфлата дуж целог надвожњака у дужини од 300 метара.

Када се и овај посао заврши, преостаје да се постави завршни слој асфалта од надвожњака до Тржног центра „Земун парк“, тако да ће становницима ових насеља бити знатно олакшан не само транспорт, већ и снабдевање.  

Када све буде завршено модерна саобраћајница ће повезивати више земунских насеља са старим новосадским аутопутем и представљати најкраћу везу у овом делу Земуна.

Велики проблем извођачима радова на градњи надвожњака и приступних путева представљао је велики број постављених инсталација струје, воде, па чак и гаса које се нису налазиле у документацији, тако да је било потребно изместити све ове инсталације.

На траси пруге за велике брзине између Београда и Новог Сада изграђено је и ново железничко стајалиште Камендин, а становници са обе стране пруге пролазиће пешачким подходником, чиме ће њихова безбедност бити на највишем нивоу.

За особе са смањеном покретљивошћу предвиђена су два лифта, која су већ набављена и чија се уградња очекује у најкраћем могућем року. На стајалишту је постављен и стуб за телекомуникациони систем за потребе брзе пруге (ГСМР). Цео простор стајалишта Камендин је у потпуности преуређен и представљаће украс овог дела Земуна.

Док не буду завршени радови на изградњи надвожњака, као и подходника на стајалишту, на постојећем путном прелазу, који је изузетно фреквентан, организовано је дежурство саобраћајне полиције.  

Завршетком радова на надвожњаку, овај путни прелаз биће укинут и постављена  ограда са обе стране пруге, која ће и физички онемогућити неовлашћени прелазак.

Posted in Вести.