БГ Воз од понедељка, 28. марта, поново од Батајнице до Овче

Министар је додао да ће од понедељка, 28. марта, кренути редован саобраћај БГ воза на линији од Батајнице до Овче. Возови ће у почетку саобраћати на сваких 30 минута у шпицу и на 60 минута ван шпица.

„Циљ нам је да у наредних месец дана ту линију оспособимо да саобраћа на сваких 15 минута, као и да од понедељка убацимо још једну гарнитуру на релацији Лазаревац – Београд Центар”, рекао је Момировић.

Као што видите, нисмо се бавили само брзом пругом. Осим улагања и пуштања у рад брзе пруге од Београда до Новог Сада настављамо да улажемо у целокупну железничку инфраструктуру на територији целе Србије, и драго ми је што ћемо грађанима из Батајнице, Земун Поља, Тошиног бунара омогућити потпуно интеграцију у железнички саобраћај истакао је Момировић овом приликом, и додао да је уложен новац и да се среди станица „Вуков споменик“.

Комплетно реновирање станице Вуков Споменик, прво од отварања станице, је у поодмаклој фази чиме ће бити враћен стари сјај из времена када је тек била отворена. Обезбеђена су средства у износу од 360 милиона динара.

Министар Момировић је додао да ће од понедељка 28. марта бити отворена станица Нови Београд и то део намењен за пријем и отпрем путника. Очекивања су да станица Нови Београд постане најфреквентнија железничка станица у Србији.

Обиласку радова на железничкој станици „Вуков споменик“ у Београду, присуствовао је генерални директор „Инфраструктура железница Србије“ Небојша Шурлан, са сарадницима, као и директори „Србија воза“ и ЈКП „Београдски метро и воз“ Југослав Јовић и Станко Кантар.

Posted in Вести.