Сајам послова и пракси на Саобраћајном факултету: Железница све привлачнија студентима

Реч је о манифестацији која има за циљ упознавање студената са процесом запошљавања, као и са актуелном ситуацијом и дешавањима у привреди Србије.  Овај сајам окупио је студенте Саобраћајног факултета и других сродних факултета из области саобраћаја, транспорта, логистике и информационо-комуникационих технологија, као и већи број домаћих компанија у овој области.

Сајам послова и пракси на Саобраћајном факултету отворила је др Александра Костић Љубисављевић, продекан за финансије на овом факултету, која је поручила да је ово одлична прилика да се студенти упознају са водећим компанијама у области саобраћаја и на оваквом једном пројекту оствари успешно повезивање науке и привреде, које даје најбоље резултате и позвала их до покажу, примене и пренесу своја знања из ове области.

Проф. др Петар Миросављевић, продекан за саобраћај, захвалио се „Инфраструктури железнице Србије“ што развојем инфраструктуре и железничког саобраћаја све више подстиче студенте да уписују и похађају модул железничког саобраћаја и транспорта и на тај начин ствара будуће кадрове квалификоване за профил инжењера за поменути сектор.

-Историјски гледано железнички саобраћај и транспорт је био први модул и смер на Саобраћајном факултету и уједно је фундамент и подршка сваког вида саобраћаја. То је један од разлога због чега је железница главни покретач генералног развоја целог друштва у Србији – казао је проф. др Петар Миросављевић.

Председник Савеза студената Саобраћајног факултета, Александар Секуловски изразио је велику част и задовољство што Саобраћајни факултет има прилику да дуго година сарађује са свим компанијама учесницама, које подржавају овај пројекат и  обезбезбеђују нова радна места за многобројне студенте.

– Железница је један од наших перспективнијих смерова и студенти би требало да се определе за железницу, а професори на овом смеру су изузетно посвећени железници, – поручио је Секуловски.

За „Инфраструктуру железнице Србије“ учешће на овој манифестацији значајно је јер велики број студената Саобраћајног факултета наставља своју професионалну каријеру на железници. Истовремено за најзначајније инвестиционе и инфраструктурне пројекте железнице потребни су најбољи и најстручнији младе саобраћајне инжењере, за које управо модернизација српских железница треба да представља највећи пословни и лични изазов.

На свом штанду на Саобраћајном факултету, „Инфраструктура железница Србије“ представила је пројекат изградње пруге за влике брзине, мапу железничких пруга у Србији, као и друге најзначајније пројекте функционисања и пословања ове компаније.

Студенти су показали доста интересовања за „Инфраструктуру железнице Србије“, где су им Немања Стевановић и Марина Јовановић, из Сектора за саобраћајне послове пружали основне информације о овој компанији и њеном пословању.

На Сајму послова и пракси, поред „Инфраструктуре железнице Србије“ представили су се „Србија Карго“, „Путеви Србије“ и Агенција за безбедност саобраћаја и још тридесетак реномираних компанија у овој области, као што су: Гефко, Феркам, Милшпед, Wort Transport overseas, Nelt, Transfera, Koka Kola, Delta transportni sistem, Siti eksres i drugi.

Posted in Вести.