У Старој Пазови затворен путни прелаз, због изградње надвожњака, у оквиру пруге за велике брзине

Нови путни надвожњак биће дугачак 323 метар и чиниће га девет распона, од којих ће најдужи од 41 метар бити изнад пруге. Када нови надвожњак буде изграђен, он ће заменити функцију досадашњег путног прелаза на том месту, јер на прузи за велике брзине неће бити укрштања колосека и пута у нивоу и сва ће бити денивелисана.

Затварању за саобраћај путног прелаза у Старој Пазови и почетку радова на изградњи новог путног надвожњака, претходило је постављање привремене саобраћајне сигнализације и измена режима саобраћаја на државном путу другог реда за време извођења радова.

Решење о постављању привремене саобраћајне сигнализације и измени режима саобраћаја за време извођења радова на новом путном надвожњаку, у оквиру изградње пруге за велике брзине, донело је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 16. децембра 2020. године.

Током изградње новог надвожњака, саобраћај ће се одвијати према пројекту организације друмског саобраћаја у току извођења ових радова.

Решење о постављању привремене саобраћајне сигнализације и измени режима саобраћаја за време извођења радова важи до 1. јула 2021. године.

Целокупан друмски саобраћај са овог путног прелаза преусмерава се на путни правац Инђија – Рума, како је то предвиђено у Пројекту организације друмског саобраћаја у току извођења радова на изградњи новог надвожњака у Старој Пазови.

Измени режима саобраћаја на овом путном прелазу претходили су и сагласност „Путева Србије“, као и решење Општинске управе Стара Пазова.

Posted in Вести.