Синоћ на прузи Лесковац – Грделица искључена струја у контактној мрежи из превентивних разлога, возови били удаљени петнаестак километара, одлична реакција диспечера

Поводом писања појединих медија, да је синоћ на прузи Лесковац – Владичин Хан избегнут судар возова, тако што је на тој релацији искључена струја, обjaвљујемо информацију о наведеном догађају.

У недељу, 10. јануара 2021. године јесте искључена струја на прузи Лесковац – Грделица, али из превентивних разлога како би се спречила било каква потенцијална опасност у саобраћају. Никакав судар возова у том тренутку није „за длаку избегнут“ искључењем струје на прузи, јер су се две железничке композиције налазиле удаљене једна од друге на петнаест километара.

Наиме, због квара на каблу између железничких станица Брестовац и Печењевце, који је био проузрокован временским неприликама и невременом, у недељу, 10. јануара 2021. године у 19.35 сати, у телекоманди у Нишу детектован је квар на деоници између Брестовца и Прешева. Телекоманда представља центар за даљинско управљање железничким саобраћајем.

Posted in Вести.