Упозорење и апел Инфраструктуре железнице Србије: Чувајте се високог напона

На првом колосеку железничке станице у Чачку данас 24. августа у 13.30 часова дошло је до несрећe, када се дванаестогодишњи дечак попео на железничко возило – дрезину, која се налазила на колосеку.


Том приликом дечак je задобио опекотине, због којих је смештен на одељење Интензивне неге Ургентног центра у Чачку и налази се ван животне опасности.


На место несреће изашле су екипе Хитне помоћи, МУП-а, као и Комисија за ванредне догађаје „Инфраструктуре железнице Србије“.
Железнички саобраћај успостављен је у 14.08 часова.


„Инфраструктура железнице Србије“ још једном апелује и упозорава да се поштују упозорења и да се нико не пење на железничка возила, како би се спречили овакви догађаји и сачували људски животи. Кроз контактну мрежу пролази струја напона од 25 хиљада волти, а да би се несрећа догодила није неопходно да се додирне жица контактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјни лук, који може бити удаљен и по неколико метара од контактне мреже.


Због пењања на вагоне, од последица струјног удара из контактне мреже годишње на српским пругама настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима.

Posted in Вести.