„Камионџије“ на железници

Попут истоимене култне серије из седамдесетих година, у улози нових камионџија уместо легендарних Паје и Јарета, данас имамо Бају (Ненад Јездић) и Жићу (Тихомир Станић), које животни путеви доводе и на железницу.

Снимање у железничкој станици Словац трајало је читаве вечери, а предузете су и потребне мере безбедности и заштите у условима пандемије корона вируса.

„Инфраструктура железнице Србије“ и овај пут је доказала да филмским, телевизијским и музичким продукцијама на комерцијалној основи може да понуди не само занимљиве објекте, попут станица, пруга или мостова, већ и да успешно организује најзахтевнија снимања.

Тако су на железничким објектима у протекле две године снимане сцене неких од познатих серија и филмова, попут „Црвеног месеца“, „Војне академије“, „Државног службеника“, „Даре из Јасеновца“ и „Краља Петра“, рекламних спотова за „Бош“, „Алианц банку“, Кока Колу, Теленор, ВИП, „7 days“ и друге, као и музичких спотова за Лексингтон бенд или Сару Јовановић, али и римејк култног музичког спота „Freestyler“ у железничком стајалишту „Вуков споменик“.

Најчешће се продукције опредељују да снимају у железничким станицама Београд Центар, Вуков споменик и Топчидер, али и на мостовима (Љубичевски мост), као и у мањим станицама, попут Светозара Милетића, Остружнице, Црепаје, Вогња или Руднице.

Објављено у Вести