Аутоматизован нови путни прелаз у Оџацима

„Инфраструктура железнице Србије“ пустила је јуче, 5. децембра, у рад нови, аутоматизовани путни прелаз у Оџацима, на прузи Нови Сад – Богојево, са циљем подизања нивоа безбедности на овом месту.Реч је о путном прелазу који се налази између места Оџаци и Лалић, а раније је био обезбеђен знаковима вертикалне друмске сигнализације.

Радови на изградњи трајали су око месец и по дана, а путни прелаз у Оџацима сада је обезбеђен аутоматским полубраницима и савременим сигнално-сигурносним уређајима. Поред тога, на овом путном прелазу постављени су видео надзор и рефлекторско обезбеђење.
„Инфраструктура железнице Србије“ поставила је вибро траке за успоравање друмског саобраћаја пре путног прелаза, као и нови тип вертикалне друмске сигнализације, који изузетно видљиво упозоравају на приближавање путном прелазу.

                        
Овим је испуњено обећање које је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у интересу грађана дала на састанку са начелником и председницима општина Западнобачког округа.


Путни прелаз у Оџацима је 22. по реду нови путни прелаз који је „Инфраструктура железнице Србије“ изградила и аутоматизовала током прошле и ове године.
„Инфраструктура железнице Србије“ тиме наставља да безбедност саобраћаја на путним прелазима унапредјује и подиже на виши ниво, што је један од приоритетних задатака и циљева ове железничке компаније.

Објављено у Вести