Одржана конференција „Европски железнички дијалог – решавање изазова“

Конференција „Европски железнички дијалог – решавање изазова“ одржана је 28. октобра у Бечу, у организацији Аустријских железница (OBB) и аустријског железничког синдиката (VIDA).

На конференцији су међу главним говорницима били представници Аустријских железница (OBB) и аустријског железничког синдиката (VIDA), затим представници европских институција, железничких компанија и посебних јединица надлежних за родну равноправност и диверзитет, као и представници међународних организација попут Заједнице европских железница и инфраструктурних компанија (CER) и Европске транспортне федерације (ETF). Активни учесници конференције били су и представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. и „Србија Воза“ а.д..

Према изјавама представника железничких компанија, унапређење вештина и уопште положаја жена у железничком сектору је у врху листе приоритета у будућем пословању, у чему су сагласни и представници Европске уније.

Теме ове конференције биле су следеће: тренутна ситуација у погледу запошљавања жена у железничком сектору, најбољи примери праксе у овој области, као и мере које доприносе повећању броја жена у железничким компанијама. Уједно, учесници конференције су се посебно упознали са изазовима са којима се суочавају Аустријске железнице у овој области, као и друге европске железничке компаније, као и са перспективама и плановима железничких компанија у будућности.

Кључне мере које су овом приликом истакнуте, а доприносе унапређењу у овој области положаја жена и повећања њиховог броја у железником сектору су: унапређење баланса између радног времена и породичног живота, увођење квота и минималних стандарда у погледу броја жена, унапређење атрактивности железнице за нове запослене, увођење посебних Јединица/Одељења надлежних за жене, мере праћења положаја жена у компанијама по разном основу (условима рада, потенцијалног узнемиравања), превенција сексизма и др.

Само један од добрих примера међународне праксе у овој области је пример Француских железница, које су увеле интерни барометар у циљу мерења постојаности узнемиравања на радном месту, као и посебног референта који је надлежан за проблеме узнемиравања. Такође, са руководиоцима је потписан посебан Манифест којим се исти обавезују да ће се борити против овог проблема, уз примену принципа нулте толеранције.

У име „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. на конференцији су учествовале: Наташа Јовановић, менаџер за људске ресурсе и заједничке послове, Катарина Нешић Раковић, директор Центра за међународне послове и Бојана Радовановић, руководилац пројекта међународне сарадње.

Објављено у Међународна сарадња и означено .