Одржан последњи састанак Управног одбора за пројекат VERA

Представници „Инфраструктуре железнице Србије“а.д. учествовали су у Бечу, 24. октобра, на састанку Управног одбора за пројекат успостављањa „виртуелне“ европске железничке академије (VERA). Циљ овог пројекта је формирање мреже едукативних институција и центара за обуку запослених на железници.  Координатори овог пројекта су Међународна железничка унија (UIC) и Заједница европских железница и инфраструктурних компанија (CER).

Након неколико месеци истраживања и одржаних састанака са експертима из железничких компанија, консултант је припремио нацрт коначног извештаја, који је на предметном састанку Управног Одбора представљен учесницима.

Поред тога, учесници састанка су имали прилике да разговарају о примерима добре праксе у погледу виртуелне академије у другим секторима, потенцијалним правним регулативама које могу бити препрека успостављању исте, као и о будућем финансирању VERA Академије.

Подсећања ради, у овом пројекту учествује преко 20 железничких компанија из Аустрије, Чешке, Француске, Словеније, Русије, Швајцарске, Италије и других земаља. Активан учесник у овом пројекту је и  „Инфраструктура железнице Србије“ а.д.

У име „Инфраструктуре железнице Србије“ на састанку Управног одбора за пројекат ВЕРА учествовале су Наташа Јовановић, менаџер за људске ресурсе и заједничке послове и Бојана Радовановић, руководилац пројекта.

Posted in Међународна сарадња and tagged .