Изграђен нови путни прелаз у Мајуру

“Инфраструктура железнице Србије” пустила је у рад новоизграђени путни прелаз у Поп Лукиној улици у насељу Мајур, крај Шапца.
У изградњу и аутоматизацију овог путног прелаза, на прузи између Шапца и Лознице, “Инфраструктура железнице Србије” уложила је око 25 милиона динара.

Осим аутоматизованих браника, на овом путном прелазу су уграђени видео надзор и рефлекторско осветељење, а на путу су постављене и вибро траке, које служе за успоравање друмског саобраћаја у близини путних прелаза. Поред тога, на путном прелазу “Мајур” постављени су и флуоресцентни знакови вертикалне друмске сигнализације, а све што је урађено безбедност саобраћаја подигло је на знатно виши ниво.

           
Према речима мештана Мајура, изградња овог путног прелаза и подизање нивоа осигурања на виши ниво посебно је значајна због великог броја пољопривредника који управо на овом месту путем преко пруге транспортују своје производе.
Изградња новог путног прелаза у Мајуру један је од резултата посете потпредседнице српске Владе Зоране Михајловић овом насељу.

            
Пре три године у центру Мајура изграђен је први путни прелаз у овом насељу, да би прошле године приликом реконструкције пруге Шабац – Лозница – Брасина мештани добили по први пут и своје ново железничко стајалиште.
„Инфраструктура железнице Србије“ прошле године реконструисала је пругу Шабац – Лозница – Брасина, захваљујући чему је након пуних тринаест година поново обновљен путнички железнички саобраћај на овој деоници. Након реконструкције пруге, која није рађена пуних седам деценија од како је изграђена, брзине возова које су пре тога на више места износиле свега 10 километара на сат, повећане су на 80 километара на сат.

Објављено у Вести