Уређена железничка станица Сремска Митровица

„Инфраструктура железнице Србије“ завршила је уређење зграде железничке станице Сремска Митровица. Радови су трајали око четири и по месеца и завршени су пре предвиђеног рока. Станична зграда је у потпуности реконструисана и добила је нови и функционалнији изглед него раније.

“Инфраструктура железнице Србије” у овај посао уложила је око 33 милиона динара, а реч је о највећој појединачној инвестицији у уређење станичног објекта у овој години.
Током радова у протеклом периоду, на објекту железничке станице замењена је фасадна столарија и браварија, уређена је фасада са осветљењем. Завршено је унутрашње уређење вестибила, свечане сале и службених просторија. Санирана је кровна конструкција и замењени су олуци. Постављене су електро, громобранске и комуникационе инсталације.

Саниран је водовод и канализација, хидро и термо изолација, противпожарна заштита и урађено је партерно уређење, а постављена је и рампа за инвалидска колица.
Железничка станица у Сремској Митровици први је железнички објекат изграђен у Србији након завршетка Другог светског рата.
Приликом самог уређења станице, “Инфраструктура железнице Србије” водила је рачуна о томе, да буде задржан основни станични изглед зграде, у настојању да Митровица добије модеран објекат. Уређена железничка станица у Сремској Митровици сада је једна од најлепших у Србији.


“Инфраструктура железнице Србије” у 2019. години за уређење железничких станица издвојиће износ од око 150 милиона динара. У првој половини године већ су уређене железничке станице у Неготину, Шиду, Кусатку, Ковачевцу, Рготини, Оџацима и Каравукову, а интензивно се ради, поред осталог, у Пироту, Лазаревцу, Младеновцу и Врањској Бањи. На тај начин настављен је пројекат уређења станичних објеката широм Србије, који је започет лане, када је инвестирано око 100 милиона динара. Тако ће за две године на српским пругама бити уређено шездесетак железничких станица, колико их није реконструисано годинама, па и деценијама уназад.

Објављено у Вести