Сломљене рампе у Параћину, следе пријаве

„Инфраструктура железнице Србије“ регистровала је на својим уређајима ломљење полубраника на путном прелазу „Штофара“ у Параћину, 6. јануара у вечерњим сатима.

„Инфраструктура железнице Србије“ поседује цео снимак ломљења плубраника на наведеном путном прелазу, као и тачно време када се то догодило, а догађај су регистровале и сигурносне камере на овом путном прелазу.

Квар на уређају путног прелаза трајао је око два и по сата, на лице места изашли су и припадници МУП-а Параћин, а овај путни прелаз сада уредно функционише.

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ поднеће пријаву за наведено дело угрожавања јавне безбедности у саобраћају.

Ово није једини случај угрожавања јавне безбедности у саобраћају који се те ноћи догодио на том путном прелазу „Штофара“ у Параћину. На срећу, друго друмско возило које је прешло преко путног прелаза „Штофара“ док су рампе биле спуштене није изломило бранике, али ће свакако и у том случају наредних дана бити поднета одговарајућа пријава.

Подсећамо да је само у прошлој години на путним прелазима широм Србије поломљено 3.700 браника и полубраника, које су својом неодговорном и непрописном вожњом оштетили возачи друмских возила.

„Инфраструктури железнице Србије“ је због тога ломљењем рампи на путним прелазима само у прошлој години нанета материјална штета од око 500 милиона динара, јер се ломљењем браника оштећује целокупан електронски систем који регулише рад путног прелаза.

Зато и овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују сигнализацију и да се придржавају прописа, јер је то једини начин да се очува безбедност саобраћаја. Само заједничким напорима и одговорним понашањем учесника у саобраћају, на путним прелазима могу очувати и унапредити безбедност и спречити несреће.

Објављено у Вести