Реконструкција путног прелаза у станици Ресник од 6. до 12. августа, промене у организацији железничког саобраћаја

“Инфраструктура железнице Србије“ од понедељка, 6. августа, до недеље, 12. августа реконструисаће путни прелаз и заменити скретницу на подручју железничке станице Ресник.

Реч је о путном прелазу, који се налази на укрштање пруге Раковица – Ресник, са улицом Александра Војиновића.

Радови ће почети 6. августа у 22.20 сати и трајати све до 12. августа у 21.30 сати.

Ово је већ трећи путни прелаз који ће „Инфраструктура железнице Србије“ реконструисати за само месец дана на прузи Раковица – Ресник. Претходно су у другој половини јула реконструисани путни прелази на укрштању ове пруге са Летићевом улицом у Кијеву и Гајским путем у Реснику.

Овај путни прелаз биће реконструисан у условима потпуне обуставе железничког и друмског саобраћаја на овом подручју.

У железничком саобраћају, због реконструкције путног прелаза и скретнице на подручју станице Ресник, биће обустављен железнички саобраћај на деоницама Ресник – Бела река и Ресник – Пиносава. Због тога ће бити промењена и организација путничког железничког саобраћаја на пругама из Београда ка Ужицу и Нишу.

Промене у организацији саобраћаја на барској прузи:

Тако ће јутарњи воз који полази из Бара за Топчидер у 08.20 сати, у периоду од 7. до 9. августа саобраћати из Црне Горе само до Лазаревца, а „Србија Воз“ ће за путнике из ових возова организовати аутобуски превоз од Лазаревца до Топчидера.

За путнике јутарњег воза који из Топчидера за Бар полази у 09.21 сати, „Србија Воз“ у периоду од 7. до 9. августа организује по реду вожње аутобуски превоз од Топчидера до Лазаревца, да би путници наставили путовање возом од Лазаревца до Бара.

Јутарњи возови између Топчидера и Бара у свом саставу у овом периоду неће имати вагоне за превоз праћених аутомобила.

Вечерњи возови који из Бара за Топчидер полазе у 19.00 сати, у периоду од 6. до 8. августа, као и из Топчидера за Бар у 21.21 сати 7. и 8. августа, саобраћаће помоћним превозним путем преко Мале Крсне, Лапова, Краљева и Ужица. У свом саставу вечерњи возови између Топчидера и Бара у овом периоду имаће вагоне за превоз праћених аутомобила, али управо због тога ови возови неће улазити у станицу Пожега.  

Возови који полазе из Бара за Суботицу од 6. до 8. августа, као и из Суботице за Бар од 7. до 9. августа, неће саобраћати између Лазаревца и Београд Центра, али ће „Србија Воз“ путнике из ових возова организовано превозити аутобусима између Лазаревца и Београд Центра.

У унутрашњем путничком железничком саобраћају, возови који из Београд Центра полазе за Ужице у 6.22 сати, 07.21 сати, 12.21 сати, 17.06 сати и у 19.35 сати, од 7. до 9. августа кретаће по реду вожње из железничке станице Лазаревац, док ће изостајати на релацији Београд Центар – Лазаревац. Воз који из Београд Центра полази за Ужице у 15.35 сати, од 7. до 9. aвгуста саобраћа ће по реду вожње из железничке станице Бела река, док ће изостајати из саобраћаја између Београд Центра и Беле реке.

Такође, возови који по реду вожње из Ужица саобраћају за Београд Центар, од 7. до 9. августа саобраћаће само до Лазаревца, а изостајати из саобраћаја на релацији Лазаревац – Београд Центар. Воз који по реду вожње из Ужица полази за Београд Центар у 10.10 сати, у овом периоду саобраћаће само до Беле реке.

Промене у организацији саобраћаја на нишкој прузи:

У међународном путничком железничком саобраћају возови који саобраћају између Топчидера и Солуна, односно Софије, у периоду од 7. до 12. августа  саобраћаће уместо преко Младеновца пругом преко Мале Крсне, односно деоницом Велика Плана – Мала Крсна – Раковица.

У унутрашњем путничком железничком саобраћају, у периоду од 7. до 12. августа, возови који саобраћају из Београд Центра за Ниш, саобраћаће по реду вожње из железничке станице Младеновац за Ниш, а изостајати на релацији Београд Центар – Младеновац.

У наведеном периоду возови који би по реду вожње требало да саобраћају из Ниша до Београд Центра, вожњу ће завршавати у Младеновцу, док ће изостати на релацији од Младеновца до Београд Центра.

Воз који би по реду вожње требало да саобраћа из Ниша за Београд Центра у 15.35 сати саобраћаће само до Лапова, док ће воз који би из Београд Центра са поласком у 17.20 сати требало да саобраћа до Ниша, полазити по реду вожње из железничке станице Лапово.

Воз који из Београд Центра полази за Сталаћ, кретаће по реду вожње из железничке станице Младеновац, а изостати на релацији Београд Центар – Младеновац, док ће воз који би по реду вожње требало да из Сталаћа саобраћа до Београд Центра, вожњу ће у наведеном периоду завршавати у Младеновцу.

Објављено у Вести