“Инфраструктура железнице Србије” од 1. јула обуставља железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд

Инфраструктура железнице Србије“ од 1. јула 2018. године у потпуности ће обуставити железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд, као и на прузи Београд Главна станица – Панчевачки мост, што је шест месеци раније него што је пројектом било предвиђено.

То значи да се од 1. јула укида железничко службено место Београд Главна станица и у потпуности обуставља железнички саобраћај на подручју Савског амфитеатра.

Радови на измештању инфраструктурних железничких капацитета из станице Београд и са подручја Савског амфитеатра реализују се брже од планираног.

У складу са тим, железничке компаније “Србија Воз“ и „Инфраструктура железница Србије“ уводе нову организацију путничког железничког саобраћаја у београдском чвору.

Према тој организацији, међународни возови за превоз путника, који су планирани да саобраћају између Београда и Бара, од 16. јуна 2018. године полазиће из железничке станице Топчидер ка Црној Гори и из Бара долазити у железничку станицу Топчидер. То значи да ће од 16. јуна 2018. године из железничке станице Топчидер полазити међународни дневни воз за Бар у 09.21 сати, као и вечерњи воз у 21.21 сати.

Међународни воз на релацији Суботица – Бар – Суботица, који креће од 19. јуна, саобраћаће из железничке станице Суботица у 16.45  сати преко Београд Центра и обратно.

Осим возова између Србије и Црне Горе, од 1. јула сви међународни возови саобраћаће до железничке станице Београд Центар, која ће бити и полазна станица ових возова у супротном смеру. Реч је о два воза из Будимпеште, као и по један воз из Беча, Љубљане, Цириха, Солуна и Софије до Београда и из главног града Србије за Мађарску, Аустрију,  Словенију, Швајцарску, Грчку и Бугарску.               

За возове у унутрашњем путничком железничком саобраћају, који су до сада саобраћали преко Главне железничке станице Београд, од 1. јула 2018. године полазна и долазна станица биће Београд Центар у Прокопу.

Posted in Вести.