Измене у саобраћају возова у главној железничкој станици Београд у ноћи између 25. и 26. августа 2016. године

У ноћи између 25. и 26. августа, у станици Београд Главна, у интервалу од 23:05 до 04:30 часова, доћи ће до измене у саобраћају возова, због наставка радова на пројекту „Београд на води“ према следећем:

  • Воз број 3407 који по реду вожње саобраћа на релацији Нови Сад – Београд ће саобраћати само на релацији Нови Сад – Нови Београд
  • Воз број 3400 који по реду вожње саобраћа на релацији Београд – Нови Сад ће саобраћати на релацији Нови Београд – Нови Сад.
  • Воз број 740 који по реду вожње саобраћа на релацији Београд – Нови Сад ће саобраћати на релацији Нови Београд – Нови Сад.

 

Танјуг и РТС: Барска пруга је поново проходна, 22. август 2016.

“Уз велику ангажованост радника Инфраструктуре железнице Србије и уз извођача радова, за 10 дана, 24-часовним радом, успели смо да урадимо нешто што је заиста на ивици подвига”, изјавио је генерални директор Инфраструктуре железнице Србије.

Читајте даље

Поново успостављен саобраћај ка Црној Гори санацијом оштећеног тунела „Петровац“ на барској прузи

Од данас, 22. августа 2016. године, поново се успоставља саобраћај на барској прузи, захваљујући успешно завршеном првом делу санације по урађеном пројекту у тунелу „Петровац“ код  Велике Жупе, између станица Пријепоље и Лучице, који је претрпео велика оштећења 7. августа 2016. године услед обилних падавина.

Читајте даље

Презентација машине ROSENQVIST CD200 у станици Београд центар, 18. август 2016. године

Pandrol, водећи светски произвођач железничке причврсне опреме са седиштем у Великој Британији, одржао je 18. августа 2016. године презентацију монтаже и демонтаже FASTCLIP FE причврсног прибора коришћењем машине ROSENQVIST CD200 у станици  Београд центар (Прокоп).  Ова мобилна и преносива машина тежине 250 килограма коју оператер гура испред себе дизајнирана је у Шведској, а значајна је по томе што замењује рад осам људи. Она има уграђен подизач прагова, капацитета дизања до 50 мм, двоструке жлебове за шину и заменљиву радну главу, тако да могу да се монтирају и други алати. У пракси је приказана брза уградња овог савременог причврсног прибора, којим се добија на значајној уштеди времена и средстава.

Читајте даље

Oбилазак чвора Панчево, 13. август 2016. године

Логика времена је логика бизниса!

Обилазак инфраструктуре чвора Панчево специјализованим возилом „Калимеро“, започео је од станице Београд Дунав у суботу, 13. августа 2016. године у раним јутарњим сатима. Генералном директору Душану Гарибовићу и извршном директору за управљање железничком инфраструктуром Милану Шегану, који су били са својим сарадницима, придружио се Слободан Вукмировић, републички инспектор у МГСИ.

Читајте даље

Брза и ефикасна санација оштећеног тунела на барској прузи, 15. август 2016.

Због  временских непогода и обилних киша, у недељу 7. августа 2016. године у 14.40 дошло је до одрона у тунелу „Петровац“ на барској прузи, код Велике Жупе, између станица Пријепоље теретна и Лучице, што је довело до потпуног прекида железничког саобраћаја.

Читајте даље

Генерални директор завршио радну посету чвору Ужице и обишао оштећен тунел код Пријепоља

Сачувати квалитет и стручност, а не квантитет!

Након завршених радних посета чворовима Нови Сад, Суботица и Београд, генерални директор Душан Гарибовић, извршни директор Милан Шеган, као и директори сектора извршних служби јуче, 11. августа 2016. године, обишли су и инфраструктуру која је у надлежности чвора Ужице. Том приликом, генерални директор је обишао станицу Степојевац где радници ЗГОП-а тренутно истоварују материјал потребан за санацију горњег строја на овом делу пруге.

Читајте даље

Завршена друга фаза радова на надвожњацима преко Зрењанинског пута, 12. август 2016.

Друга фаза реконструкције два надвожњака преко Зрењанинског пута, која је започела тачно пре три месеца, завршена је у предвиђеном року.  Друмски саобраћај на рампи петље од Београда ка Зрењанину и на рампи петље из смера Зрењанина ка Панчеву биће успостављен у поноћ 13 / 14. 08. 2016. године.

Читајте даље