Пожега: акција за пример

Крајем маја ове године радници Инфраструктуре Железнице Србије су, самоницијативно и без икакве надокнаде, организовали и реализовали праву радну акцију уређења круга станице, колосека и приступних путева.

Пожега: акција за пример

Обзиром на величину зелених површина примат је дат кошењу траве. Илустрације ради, покошена је сва трава између скретнице број један и скретнице број 52 у дужини од 1,2 километра и у ширини од десет станичних колосека. Упоредо са тим, прикупљена је велика количина смећа дуж пруге у станичном појасу и на прилазима станици, поткресано и прикупљено дивље растиње и шибље израсло између станичних колосека и поред манипулативних колосека, те на крају извршено и прскање читавог станичног простора хемијским средствима против корова.

Пожега: акција за пример

Акција је одржана у нерадни дан ( недеља, 22.мај 2016.г године). Почела је у осам сати ујутру и трајала до три поподне уз учешће двадесетак радника Инфраструктуре железнице Србије. Изузимајући кесе за смеће, двадесет литара горива и исто толико литара течности за уништавање корова које је обезбедила Секција за инфраструктуру чвора Ужице, све остало су обезбедили сами радници. Из свог џепа и из својих кућа. Почев од тримера за кошење, грабуља, ручних колица… до пића за освежење.

Пожега: акција за пример

При крају акције су морали да набаве још струне и горива за тримере јер добијене количине нису биле довољне да се посао обави до краја. Акција је, неколико дана касније, имала и свој наставак када су замењени вентили у станичном тоалету. Не зна се колика је вредност радова јер учесници овог „великог спремања” нису изводили рачуницу. Једно је сигурно, остварене су знатне уштеде и у раду и у материјалу. Зато је акција овдашњих радника Инфраструктуре за сваку похвалу и може служити као пример другима.

Објављено у Занимљивости и означено .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Аритметику на сунце! *