Укључење напона, 24. новембар 2015, Ћуприја-Параћин

Дана 24. новембра 2015. године од 10 часова, биће трајно укључен напон у контактној мрежи (25kV/50Hz) над новоизграђеним десним и левим колосеком од Ћуприје до Параћина.

У питању је реализација пројекта реконструкције и модернизације електротехничких постројења на железничкој прузи Београд-Ниш на деоници Гиље-Ћуприја-Параћин. Новоизграђени колосеци од стајалишта Гиље до железничке станице Ћуприја су већ под напоном.

Радове на реконструкцији и модернизацији електротехничких постројења изводи предузеће ,,Siemens d.o.o Београд“. Уговорна вредност пројекта је 11.853.320 €.

Пројекат је финансиран зајмом од Европске Инвестиционе Банке, уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Након завршетка свих грађевинских и електротехничких радова, железничка пруга ће бити оспособљена за саобраћај возова при брзини од 120 km/h.

Овим поводом упозоравају се сви путници, корисници железничких услуга као и сви који се крећу у близини пруге, да се придржавају истакнутих упозорења као и савета дежурног железничког особља.

Posted in Протекли догађаји and tagged .