Zanimljivosti

Zanimljivosti

Pregled zanimljivih vesti i događaja, direktno sa pruge

Železnica sve privlačnija filmskoj industriji

13. jula na peronima glavne železničke stanice u Beogradu, u saradnji sa produkcijskom kućom Red production, snimljeni su kadrovi reklame za izraelsku televiziju, pod nazivom TV Partner“ . Tom prilikom su korišćeni vagoni muzejsko-turističkog voza „Romantika“, a glumačku ekipu predvodila je domaća glumica Tamara Aleksić, koja se proslavila ulogom Lenke Dunđerski u srpskom igranom filmu „Santa Maria della Salute“.

Čitajte dalje

Mokra Gora u znaku 32. „Zavičajnih dana“

Protekli vikend na Mokroj Gori, obeležila je 32. tradicionalna manifestacija „Zavičajni dani“. Muzejsko – turistički kompleks „Šarganska osmica“, bio je domaćin brojnim uglednim zvanicama, za koje je u okviru ove mokrogorske manifestacije, organizovana svečana vožnja do Višegrada, vozom „Nostalgija“.

Čitajte dalje

Tradicionalno obeležen Badnji dan na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu

Zaposleni „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. i ove godine su tradicionalno i svečano obeležili Badnji dan. Na Glavnoj železničkoj stanici, sa početkom u 12.00 časova, otac Mihajlo iz Vaznesenjske crkve je, uz sve pravoslavne običaje, blagoslovio sve prisutne i poželeo zdravlje, sreću i prosperitet za predstojeći, najveći hrišćanski praznik, Božić. 

Čitajte dalje

Zahvalnica delegaciji Srbije za učešće u Danu međunarodnog studentskog jedinstva 2016. god.

„Zahvalnica delegaciji Srbije za učešće u Danu međunarodnog studentskog jedinstva 2016. god. i veliki doprinos razvoju međunacionalnih odnosa na Dalekoistočnom federalnom univerzitetu. Delegaciju su činili prvi srpski đaci koji su otišli polovinom septembra na usavršavanje u Rusiju, saradnjom „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. „RŽD Internešnl“ i Železničko tehničke škole.

Zahvalnost

„Infrastruktura železnice Srbije” a.d. edukuje srednjoškolce na temu „Pruga Beograd – Bar“ u Železničkom muzeju

Manifestacija „Pruga mladosti“ svečano je otpočela 15. septembra 2016. godine na Dan železničara, izložbom u Salonu Glavne železničke stanice, a posvećena je obeležavanju 45 godina od početka Omladinske radne akcije „Beograd – Bar 1971 – 1975“ i 40 godina od puštanja pruge u saobraćaj. Bitan segment ove manifestacije je i edukacija mladih iz srednjih tehničkih škola na temu „Pruga Beograd – Bar“. Tim povodom, u Železničkom muzeju su 20. i 21. septembra 2016. godine održana predavanja.

Čitajte dalje

Zahvalnica Vojske Srbije za uspešnu saradnju

Predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Radomir Đerasimović i Ivan Pantelić iz Sektora za SP, prisustvovali su obeležavanju praznika logističkih službi Vojske Srbije, 15. septembra u amfiteatru Vojnotehničkog instituta. Tom prilikom, našem preduzeću, državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, uručili su zahvalnicu za uspešnu saradnju u oblasti logističke podrške, kao organizaciji izvan sistema odbrane.

Zahvalnica Vojske Srbije za uspešnu saradnju