Vanredna situacija!

Poplavljena pruga između Čačka i Požege, 7. mart 2016

Usled obilnih padavina i nabujalih reka koje se ulivaju u Moravu, bujica je prešla odbrambeni bedem i poplavila prugu između stanica Čačak i Požega. Počev od danas, 7. marta 2016. godine u 12.45 časova, saobraćaj se na ovom delu pruge obustavlja do daljnjeg.
Otkazani su svi putnički vozovi na relaciji Požega-Kraljevo-Požega (4833, 4834, 4835, 4836, 4837), kao i voz 513/581 koji iz Beograda po redu vožnje polazi za Kraljevo u 16.55 časova.

Čitajte dalje

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Potpredsednik „Kineskih železnica“ Vang Tungđun obišao radove na pruzi za velike brzine

Potpredsednik “Kineskih železnica” Vang Tungđun, sa pomoćnikom ministra za železnicu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Lazarom Radakovićem i generalnim direktorom „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljubom Jevtićem, obišli su danas radove na izgradnji pruge za brzine do 200 km/sat između Beograd Centra i Stare Pazove, u okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Budimpešta.

U Trsteniku uređeno pet putnih prelaza

„Infrastruktura železnice Srbije“ u Trsteniku, na pruzi između Kruševca i Kraljeva uredila je pet putnih prelaza i tako značajno unapredila nivo bezbednosti saobraćaja na mestu ukrštanja pruge i puta na teritoriji ove opštine.

U železničkoj stanici Beograd Centar od danas rade dva novoizgrađena lifta

Dva novoizgrađena lifta u železničkoj stanici Beograd Centar puštena su danas, 20. juna, u rad. Na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ je izgradnjom liftova omogućila putnicima i korisnicima usluga prateći njihove potrebe da se sa kote 105 direktno spuste na šesti peron ili da se odatle liftovima popnu do ulice.