Foto galerija

Rasputnica „G“ – Rakovica – Resnik

Generalni direktor, Dušan Garibović, u obilasku radova na rekonstrukciji deonice Rasputnica „G“ – Rakovica – Resnik, 9.juna 2017. godine

Kina 2017

Rezultati posete srpske delegacije Kini su najvidljiviji u polju železničke infrastrukture, gde je pruga Beograd-Budimpešta potcrtana kao važna saobraćajnica Evrope i Azije.

Puštena u saobraćaj rekonstruisana i modernizovana poslednja od tri „Južne“ deonice, Vinarci – Đorđevo na železničkom Koridoru 10

U prisustvu predsednika Vlade RS, Aleksandra Vučića i potpredsednice Vlade RS i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, kao i brojnih visokih zvanica, 25. aprila u stanici Leskovac, svečano je puštena u saobraćaj, obnovljena i modernizovana  deonica Vinarci – Đorđevo, na pruzi Beograd – Niš – Preševo.

RTS, 2. mart 2017. godine, rekonstruisana pruga Vranjska Banja – Ristovac

Rekonstruisana deonica pruge na južnom kraku Koridora 10, Vranjska Banja – Ristovac, svečano je otvorena za saobraćaj 2. marta 2017. godine. Otvaranju su prisustvovali generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" a.d. Dušan Garibović i predsednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Red vožnje 10/11. decembar, 2016.

Red vožnje 10/11. decembar, 2016.

Završetak dve južne deonice do kraja godine

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji tri  Južne deonice pruge Beograd – Niš – Preševo, od ukupno 46,5 kilometara, koji su otpočeli 18. aprila 2016. godine a čiji završetak se očekuje do maja 2017. godine, odvijaju se, nesmetano, predviđenom dinamikom.

Riga 2016

Peti po redu Samit šefova vlada centralne i istočne Evrope i Kine, poznat kao „16+1“, održan je u Rigi, glavnom gradu Letonije, 5. i 6. novembra.

Pravilno je bezbedno, Čačak, 21. oktobar 2016. godine

Edukacija najmlađih učenika čačanskih osnovnih škola o pravilnom ponašanju na putnim prelazima, jer „Pravilno je bezbedno“!

Prva i druga faza sanacije tunela "Petrovac" na barskoj pruzi

Uspešno privedena kraju i druga faza sanacije tunela „Petrovac“ na barskoj pruzi

Svečano obeležen Dan železničara, 15. septembar 2016. godine

U prisustvu potpredsednice vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, ambasadora Ruske federacije Aleksandra Vasiljeviča Čepurina, ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga i drugih visokih državnih zvanica, na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu svečano je obeležen 15. septembar, Dan železničara.

Rekonstrukcija i modernizacija južnih deonica

Radovi na rekonstrukciji tri južne deonice železničkog Koridora H, između Vranja i Preševa, koji su započeli 18. aprila ove godine, odvijaju se predviđenom dinamikom. U pitanju su deonice, Vinarci – Đorđevo (15,015 km), Vranjska Banja – Ristovac (17,723 km) i Bujanovac – Bukarevac (13,761 km), od ukupno 46,5 kilometara.

Novoizgrađeni objekti na deonici Pančevački most – Pančevo Glavna, 6. septembar 2016. godine

Novoizgrađeni objekti na deonici Pančevački most – Pančevo Glavna

Obilazak infrastrukture čvora Pančevo, 13. avgust 2016.

Obilazak infrastrukture čvora Pančevo, „Kalimerom“, započeo je od stanice Beograd Dunav u subotu, 13. avgusta u ranim jutarnjim satima. Generalnom direktoru Dušanu Gariboviću i izvršnom direktoru za upravljanje železničkom infrastrukturom Milanu Šeganu, koji su bili sa svojim saradnicima, pridružio se i republički inspektor u MGSI, Slobodan Vukmirović.

Čvor Užice, 11. avgust 2016.

Nakon završenih radnih poseta čvorovima Novi Sad, Subotica i Beograd, generalni direktor  Dušan Garibović, izvršni direktor Milan Šegan, kao i direktori sektora izvršnih službi,  juče, 11. avgusta, obišli su i infrastrukturu koja je u nadležnosti čvora Užice.

Završena druga faza radova na nadvožnjacima preko Zrenjaninskog puta, 12. avgust 2016

Druga faza rekonstrukcije dva nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta, koja je započela tačno pre tri meseca, završena je u predviđenom roku.

Odron u tunelu na barskoj pruzi, 7.avgust 2016.

Zbog obilnih padavina i izlivanja vode, 07. avgusta u 14.40 časova na pruzi Beograd – Vrbnica – Bijelo Polje, na delu otvorene pruge između stanica Prijepolje teretna i Lučice, došlo je do obrušavanja i ispadanja veće količine zemljanog materijala u tunelu broj 130.

Beogradski čvor, 6. avgust 2016.

Generalni direktor obišao beogradski čvor, 6. avgust 2016. godine

Novi Sad i Subotica, 4.avgust 2016.

Poslovodstvo  „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. u radnoj poseti železničkim čvorovima Novi Sad i Subotica.

Zrenjanjinski put, 6. jul 2016. godine

Tačno dva meseca od početka radova na rekonstrukciji dva nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta, nedaleko od Pančevačkog mosta, napreduju predviđenom dinamikom.

Vidovdan 2016

Vidovdan, praznik srpske sudbine, dan pobede i poraza, dan iskušenja sa kojima se suočavao srpski narod, bio je povod za posetu najvišeg rukovodstva „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. svetoj srpskoj zemlji, Kosovu i Metohiji.

Noć muzeja 2016

Atmosfera sa manifestacije „Noć muzeja“ u kojoj je 2016. godine „Infrastruktura železnica Srbije“ a.d. po prvi put otvorila vrata svog zdanja.

Slovačka naučno tehnička delegacija u poseti srpskim železnicama, 13. maj 2016. godine

U petak 13. maja 2016. godine „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. u saradnji sa „Srbija vozom“ a.d. i „Srbija kargom“ a.d. ugostila je delegaciju Slovačkog naučno-tehničkog društva saobraćaja Generalne direkcije „Železnica Slovačke Republike“. Slovačka delegacija brojala je 18 članova, a sastojala se od inžinjera, tehničara i mašinovođa.

Svečano obeležavanje početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji tri „južne“ deonice na pruzi Beograd – Niš – Preševo – državna granica

U stanici Ristovac, 22. aprila 2016. godine sa početkom u 13 časova, održana je svečanost povodom početka rekonstrukcije i modernizacije tri „Južne“ deonice na železničkom Koridoru H, između Niša i Preševa u dužini od preko 46 km

42. Sajam građevinarstva, 19. april 2016. godine

Svečanom otvaranju 42. Sajma građevinarstva, koji se od 19. do 23. aprila 2016. godine održava pod sloganom „Prava odluka u pravom trenutku“, prisustvovao je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ ad Dušan Garibović sa saradnicima.

Svečano zatvaranje „6th Transport and Traffic Business Days“, 22. mart 2016. godine

Svečano je obeležen završetak 6. po redu "Transport and Traffic Business Days" na Saobraćajnom fakultetu.

Otvaranje stanice Beograd centar 26. januar 2016. godine

26. januara 2016. godine, nakon 40 godina svečano je obeležen završetak prve faze izgradnje buduće glavne železničke stanice Beograd centar (Prokop).