Инфраструктура железнице Србије

Ванредна ситуација!

Ништа није пронађено

Изгледа да не можемо да пронађемо оно што сте тражили. Можда ће претраживање или једна од веза испод помоћи.

Вести

Најновије активности Друштва

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, о пробијању тунела „Чортановци“: Радници су такође хероји епидемије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, рекла је, поводом пробијања прве цеви тунела “Чортановци” на градилишту брзе пруге Београд-Будимпешта, да инфраструктура упркос епидемији корона вируса остаје важан покретач привреде и развоја Србије.

Читајте даље

Пробијен тунел „Чортановци“ на траси брзе пруге, упркос вирусу корона

Руска компанија „РЖД интернешнел“ и домаћи градитељи завршили су 3. априла 2020. године ,,упркос кризи изазваној вирусом корона и у време ванредног стања, пробијање десне тунелске цеви тунела „Чортановци“ на будућој брзој прузи од Старе Пазове до Новог Сада.

Читајте даље

У Батајници нови колосеци, станица и перони

У железничкој станици Батајница, на градилишту пруге за велике брзине између Београда и Старе Пазове, кинеске компаније „China Railway International“ и „China Communications Construction Company“ свакодневно и интензивно раде, и у условима ванредног стања због заразне болести КОВИД 19 и свакодневне борбе да се спречи даље ширење корона вируса и сачувају људски животи. Железничка станица Батајница једно је од градилишта на којем се одвијају радови и током ванредног стања. У Батајници се гради станична зграда, перони и подходник.

Читајте даље

На траси брзе пруге и нови надвожњак код Инђије

На удаљености од око три километра од Инђије, руска компанија РЖД Интернешнл и српски подизвођачи почетком априла и у условима ванредног стања граде нови друмско-пешачки надвожњак, као један од битнијих објеката у оквиру изградње деонице брзе пруге Стара Пазова – Нови Сад.

Читајте даље

Гради се нова железничка станица у Земуну, у оквиру брзе пруге Београд – Стара Пазова

Првог априлског дана на градилишту пруге за велике брзине између Београда и Старе Пазове, где радове изводе кинеске компаније „Чајна релвеј Интернешнл“ и „Чајна комуникејшн констракшн компани“, било је нешто више од 600 радника и скоро 200 јединица механизације.

Читајте даље

Нови вијадукт у Бешкој гради седамдесет радника у ванредном стању

Нови железнички вијадукт у Бешкој само је један од објеката које руска компанија РЖД Интернешнл гради почетком априла током ванредног стања у оквиру изградње отворене пруге за велике брзине између Старе Пазове и Новог Сада.

Читајте даље

Реализација железничких инфраструктурних пројеката и у условима ванредног стања

У ситуацији ванредног стања у Србији, које је проглашено 15. марта 2020. године због пандемије корона вируса, када се води свакодневна борба за очување људских живота и спречавање ширења заразне болести COVID 19, „Инфраструктура железнице Србије“ предузела је активности да се на железничким градилиштима широм земље одржи ниво активности на реализацији највећих и најзначајнијих инфраструктурних пројеката.

Читајте даље