Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић са железничким предузећима о санацији штете и раду у време епидемије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, одржала је 8. априла састанак са директорима четири државна железничка предузећа о раду ових компанија, статусу пројеката и проценама штете у току ванредног стања због корона вируса.

       

Састанку је из „Инфраструктуре железнице Србије“ присуствовао извршни директор Милан Максимовић, као и генерални директори „Србија Воза“ Југослав Јовић, „Србија Карга“ Душан Гарибовић и „Железница Србије“ ад Горан Аџић.

“У кризној ситуацији каква је ова са корона вирусом, која је погодила цео свет, важно је да одржимо ниво активности и сачувамо ликвидност предузећа. Држава припрема план мера за санацију штете због епидемије, којим ће посебно бити обухваћена железничка предузећа. Од вас очекујем анализу тренутног стања, као и предлоге мера које би ублажиле штету у железничком сектору”, истакла је Михајловићева.

На састанку је констатовано да се актуелни пројекти на железници реализују, иако измењеном динамиком и уз мањи број радника.

“Важно је да одржавамо континуитет у инфраструктурним пројектима. Најбољи пример за то је изградња брзе пруге од Београда до Будимпеште, где је на деоници Стара Пазова – Нови Сад, као једном од најзахтевнијих градилишта у југоисточној Европи, пре неколико дана пробијен тунел Чортановци”, рекла је потпредседница Владе.

Михајловићева је још једном изразила жаљење због смрти једног радника “Инфраструктуре железнице” у Нишу, узроковане корона вирусом, и поручила руководству железничких предузећа да је најважније да сачувају здравље и животе запослених, поштујући све мере безбедности које је прописала Влада Србије.

Posted in Вести.