Путнички возови у унутрашњем саобраћају постепено крећу у понедељак, 4. маја

На основу Одлуке Владе Републике Србије железничке компаније “Инфраструктура железнице Србије“ и „Србија Воз“ од понедељка, 4. маја 2020. године, постепено уводе у саобраћај возове за превоз путника у унутрашњем саобраћају.

Путници су дужни да приликом путовања, а у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19, обавезно користе заштитна средства маске и рукавице, држе безбедну дистанцу и прате упутства кондуктера и обележја у и на возу.

Читајте даље

Реконструкција регионалне пруге Суботица – Сента у завршној фази

Реконструкција регионалне пруге Суботица – Сента крајем априла у време ванредног стања због вируса КОВИД 19 улази у завршну фазу. Радови су се у претходних месец и по дана одвијали без застоја упркос пандемији корона вируса.

Читајте даље

Реконструкција пруге Јајинци – Мала Крсна и током пандемије: завршено скоро пола уговорених радова

Радови се интензивно и без прекида, у условима ванредног стања због вируса Ковид 19, одвијају и на реконструкцији и модернизацији пруге Јајинци – Мала Крсна, на међународном железничком Коридору 10. Радове изводи конзорцијум француске компаније „Колас“ и српске „Енергопројект“. До сада је завршено нешто више од 45 одсто уговорених радова, а положено је око 12 километара нових колосека.

Читајте даље

Реконструкција пруге Ниш – Зајечар напредује упркос пандемији

Реконструкција пруге Ниш – Зајечар напредује и у време ванредног стања због пандемије вируса КОВИД – 19, а радови се одвијају уз све мере предострожности и заштите здравља радника.

Читајте даље

Гради се и брза пруга између Карловачких Винограда и Сремских Карловаца

Више од 400 радника руске компаније РЖД Интернешнл било је 24. априла 2020. године ангажовано на изградњи отворене пруге за брзине до 200 километара на сат између Старе Пазове и Новог Сада, у условима пандемије вируса Ковид 19.

Читајте даље

Радови и у железничкој станици Нови Београд, на брзој прузи

Железничка станица Нови Београд једно је од скоро тридесетак места дуж деонице Београд Центар – Стара Пазова, на којој кинеске компаније и у време ванредног стања због вируса КОВИД 19 граде пругу за брзину до 200 километара на сат кроз Србију.

Читајте даље

Тунел и вијадукт “Чортановци” – највеће инфраструктурно градилиште и у ванредном стању

Модернизација и изградња двоколосечне отворене пруге Стара Пазова – Нови Сад (40,4 километра), укључујући и изградњу тунела и вијадукта „Чортановци“, део су пројекта изградње пруге за велике брзине до 200 км/сат између Београда и Будимпеште.

Читајте даље

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић: Брза пруга Београд – Нови Сад до октобра 2021. године, градилишта нису стала за време епидемије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, рекла је данас да очекује да до октобра идуће године буде завршена деоница брзе пруге Београд-Будимпешта од Београда до Новог Сада, којом ће се путовати око 25 минута.

Михајловићева је, гостујући на Телевизији Хепи, истакла да се на две деонице брзе пруге од Београда до Новог Сада, на којима раде кинеске и руске компаније, не очекује пробијање рокова и да су та градилишта међу најактивнијим у целој Србији.

Читајте даље

Председник Вучић обишао градилиште брзе пруге у Чортановцима: Градимо будућност која ће бити записана у историји

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је 21. априла 2020. године радове на изградњи тунела и вијадукта „Чортановци“, на деоници пруге за велике брзине Београд – Будимпешта, између Старе Пазове и Новог Сада.

Читајте даље