У току радови између Јајинаца и Мале Крсне

У оквиру модернизације пруге Јајинци – Мала Крсна, у протеклих нешто мање од девет месеци, завршена је укупно трећина посла.

Радови на градилишту 7. фебруара интензивно су се одвијали. У току је била реконструкција прва четири и обилазног деветог колосека у железничкој станици Мала Крсна, затим радови на деоници између железничких станица Водањ и Умчари, као и на делу пруге између Мале Иванче и тунела Липе.

Читајте даље

Путни прелаз у Вогњу не ради због крађе и уништења уређаја

Путни прелаз Вогањ, између железничких станица Рума и Сремска Митровица, није у функцији од недеље, 9. фебруара у 21.32 сати, јер су непознати починиоци обили просторије у којима су смештени сигнално-сигурносни и телекомуникациони уређаји и украли део опреме. Том приликом, крадљивци су направили кратак спој и изазвали пожар, у којем је уништен напојни уређај у станици Вогањ.

Јутрос у 8.15 сати у станици Вогањ обијене су и све просторије у телекомуникационој згради, што је већ други случај у два дана. Полиција је извршила увиђај.

На овај начин није само нанета материјална штета „Инфраструктури железнице Србије“, већ постоји опасност и од угрожавања безбедности саобраћаја у Вогњу, између Руме и Сремске Митровице.

Читајте даље