Automatizovan novi putni prelaz u Odžacima

„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila je juče, 5. decembra, u rad novi, automatizovani putni prelaz u Odžacima, na pruzi Novi Sad – Bogojevo, sa ciljem podizanja nivoa bezbednosti na ovom mestu.Reč je o putnom prelazu koji se nalazi između mesta Odžaci i Lalić, a ranije je bio obezbeđen znakovima vertikalne drumske signalizacije.

Radovi na izgradnji trajali su oko mesec i po dana, a putni prelaz u Odžacima sada je obezbeđen automatskim polubranicima i savremenim signalno-sigurnosnim uređajima. Pored toga, na ovom putnom prelazu postavljeni su video nadzor i reflektorsko obezbeđenje.
„Infrastruktura železnice Srbije“ postavila je vibro trake za usporavanje drumskog saobraćaja pre putnog prelaza, kao i novi tip vertikalne drumske signalizacije, koji izuzetno vidljivo upozoravaju na približavanje putnom prelazu.

                        
Ovim je ispunjeno obećanje koje je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u interesu građana dala na sastanku sa načelnikom i predsednicima opština Zapadnobačkog okruga.


Putni prelaz u Odžacima je 22. po redu novi putni prelaz koji je „Infrastruktura železnice Srbije“ izgradila i automatizovala tokom prošle i ove godine.
„Infrastruktura železnice Srbije“ time nastavlja da bezbednost saobraćaja na putnim prelazima unapredjuje i podiže na viši nivo, što je jedan od prioritetnih zadataka i ciljeva ove železničke kompanije.

Objavljeno u Vesti