Održan poslednji sastanak Upravnog odbora za projekat VERA

Predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“a.d. učestvovali su u Beču, 24. oktobra, na sastanku Upravnog odbora za projekat uspostavljanja „virtuelne“ evropske železničke akademije (VERA). Cilj ovog projekta je formiranje mreže edukativnih institucija i centara za obuku zaposlenih na železnici.  Koordinatori ovog projekta su Međunarodna železnička unija (UIC) i Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER).

Nakon nekoliko meseci istraživanja i održanih sastanaka sa ekspertima iz železničkih kompanija, konsultant je pripremio nacrt konačnog izveštaja, koji je na predmetnom sastanku Upravnog Odbora predstavljen učesnicima.

Pored toga, učesnici sastanka su imali prilike da razgovaraju o primerima dobre prakse u pogledu virtuelne akademije u drugim sektorima, potencijalnim pravnim regulativama koje mogu biti prepreka uspostavljanju iste, kao i o budućem finansiranju VERA Akademije.

Podsećanja radi, u ovom projektu učestvuje preko 20 železničkih kompanija iz Austrije, Češke, Francuske, Slovenije, Rusije, Švajcarske, Italije i drugih zemalja. Aktivan učesnik u ovom projektu je i  „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d.

U ime „Infrastrukture železnice Srbije“ na sastanku Upravnog odbora za projekat VERA učestvovale su Nataša Jovanović, menadžer za ljudske resurse i zajedničke poslove i Bojana Radovanović, rukovodilac projekta.

Objavljeno u Međunarodna saradnja i označeno .