„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila u rad video nadzor na svih 27 putnih prelaza između Resnika i Valjeva

„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila je u rad video nadzor na svih 27 putnih prelaza između Resnika i Valjeva, na barskoj pruzi. Pored video nadzora, na ovim putnim prelazima postavljeno je i reflektorsko osvetljenje.

Sva oprema za video nadzor povezana je u Centru za daljinsko upravljanje „Infrastrukture železnice Srbije“ u Topčideru, odakle se sa jednog mesta u realnom vremenu prati situacija na svim putnim prelazima između Resnika i Valjeva.

Postavljanje video nadzora na ovoj pruzi omogućeno je zahvaljujući ugradnji optičkog kabla u dužini od ukupno 102 kilometra, od čega 78 kilometara duž pruge Resnik – Valjevo i 24 kilometra u beogradskom železničkom čvoru.

„Infrastruktura železnice Srbije“ za ugradnju optičkog kabla izdvojila je 600 hiljada evra, a za  postavljanje video nadzora još 250 hiljada evra. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim se finansira obnova železničke infrastrukture na prugama u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 3,48 miliona evra.

„Infrastruktura železnice Srbije“ tokom ove i prošle godine automatizovala je ukupno 22 putna prelaza, dok je u periodu od 2010. do 2017. godine ukupno automatizovano 14 putnih prelaza.

                            

Do 2018. godine samo na tri putna prelaza u Srbiji postojao je video nadzor. Tokom ove i prošle godine ukupno je do sada 44 putnih prelaza opremljeno video nadzorom. U okviru rekonstrukcije pruge Jajinci – Mala Krsna, koja se završava avgusta 2020. godine, predviđeno je postavljanje video nadzora na još 30 putnih prelaza na ovoj deonici, a u okviru novih projekata koje će „Infrastruktura železnice Srbije“ realizovati naredne godine zahvaljujući sredstvima iz kredita Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, još 100 putnih prelaza biće u sistemu video nadzora.

Postavljanje video nadzora izuzetno je značajno, jer će se situacija na ovim putnim prelazima redovno pratiti, što omogućava da se u slučaju potrebe brzo i efikasno reaguje. U slučaju bilo kakvih problema u funkcionisanju železničkog saobraćaja ili eventualnog kvara uređaja na putnim prelazima stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ imaće trenutnu informaciju i moći odmah da reaguju. Istovremeno, u slučajevima nepropisnog ponašanja vozača drumskih vozila na ovim putnim prelazima, „Infrastruktura železnice Srbije“ moći će na osnovu snimaka sa video nadzora da preduzima sve potrebne aktivnosti. Deonica barske pruge Resnik – Valjevo izuzetno je frekventna, brzina vozova je nakon njene rekonstrukcije do 100 kilometar na sat, a putevima saobraća veliki broj drumskih vozila, pa će postavljeni video nadzor svakako u velikoj meri doprineti značajnom povećanju bezbednosti na putnim prelazima. 

                             

Objavljeno u Vesti