Zajednica evropskih železnica: „Infrastruktura železnice Srbije“ u evropskom vrhu po rodnoj ravnopravnosti

„Infrastruktura železnice Srbije“ u evropskom je vrhu po rodnoj ravnopravnosti i učešću žena u železničkom sektoru. To je rezultat godišnjeg istraživanja koje sprovodi Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER), a kojim je ove godine bilo obuhvaćeno 28 evropskih železničkih kompanija iz 21 evropske zemlje.

Po tom istraživanju, „Infrastruktura železnice Srbije“ je u prethodnoj godini zabeležila napredak u odnosu na 2017. godinu, a po ostvarenim rezultatima svrstala se ispred mnogih razvijenijih železničkih kompanija iz Evropske Unije.

Ovakvi rezultati „Infrastrukture železnice Srbije“ u rodnoj ravnopravnosti  predstavljaju u železničkom sektoru i praktičnu potvrdu aktivnosti i angažovanja Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu potpredsednica srpske Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

„Infrastruktura železnice Srbije“ prema ovom istraživanju po učešću i položaju žena u kompaniji je ispred železničkih infrastrukturnih kompanija iz Austrije, Belgije, Bugarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Italije, Luksebruga, Slovenije i Švajcarske, dok su bolje rangirane samo kompanije iz Češke, Finske, Slovačke i Rumunije.

Ovakvi rezultati proistekli su iz obimnog istraživanja koje Zajednica evropskih železnica sprovodi već šestu godinu zaredom, a koje obuhvata, pored ostalog, i broj žena u kompaniji, broj žena na rukovodećim i pojedinim specifičnim poslovima, jednakost po zaradama, primenu preporuka CER-a u oblasti rodne ravnopravnosti, primenu mera za unapređenje položaja žena u železničkim kompanijama, transparentnost u ovoj oblasti i brojne druge informacije.

U izveštaju CER-a posebno je pohvaljen napredak koji je „Infrastruktura železnice Srbije“  postigla u pogledu primene mera koje doprinose unapređenju rodne ravnopravnosti. U tom smislu, Zajednica evropskih železnica je u izveštaju posebno pohvalila „Infrastrukturu železnica Srbije“ zbog usvajanja Kodeksa ravnopravnosti i Kodeksa etike, zatim imenovanja lica nadležnih za podršku u sprečavanju zlostavljanja na radu, kao i upoznavanja zaposlenih na transparentan način sa Zajedničkim preporukama CER i ETF za bolje učešće i zastupljenost žena u železničkom sektoru.

U „Infrastrukturi železnice Srbije“ od 5.450 zaposlenih, 1.050 je žena, što iznosi oko 19,2 odsto. Na najvišim rukovodećim pozicijama (izvršna direktorka, menadžerka, direktorka sektora ili centra) je petnaest žena, što je polovina ukupnog broja rukovodilaca na ovim pozicijama.

Svi ovi pozitivni rezultati od velikog su značaja za ugled naše kompanije na međunarodnom planu, kao i dokaz da je rodna ravnopravnost u vrhu poslovnih prioriteta „Infrastrukture železnice Srbije“.

Procentualno najveći broj žena zaposlen je u Švedskim, Litvanskim i Slovačkim, a najmanji u Luksemburškim železnicama. U poređenju sa prošlom godinom, zabeleženo je povećanje u broju žena u evropskim železničkim kompanijama za 0,4%.

Rodna ravnopravnost se nalazi u vrhu liste prioriteta Evropske unije i međunarodnih železničkih organizacija. To potvrđuje i činjenica da Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija u saradnji sa evropskim železničkim kompanijama, svake godine sprovodi posebno istraživanje o napretku u oblasti zapošljavanja žena u evropskom železničkom sektoru. Cilj sprovođenja ovog izveštaja jeste motivacija železničkih kompanija da povećaju procenat zapošljavanja žena u kompanijama i unaprede njihov položaj.

Objavljeno u Vesti