Михајловићева са кинеском компанијом ЦРСЦ: Брза пруга од Београда до Будимпеште највећи инфраструктурни пројекат у региону

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са делегацијом кинеске компаније „Чајна рејлвеј сигнал енд комјуникејшен компани“ (ЦРСЦ), коју је предводио Жу Жилијанг, председник Управног одбора компаније, и са њима разговарала о реализацији пројекта изградње брзе пруге од Београда до Будимпеште, али и другим инфраструктурним пројектима у железничком саобраћају.

Михајловићева је истакла да Србија и НР Кина имају веома добру билатералну сарадњу, посебно на великим инфраструктурним пројектима, захваљујући одличним пријатељским односима два председника, Александра Вучића и Си Ђинпинга.

“Заједно градимо брзу пругу од Београда до Будимпеште, највећи инфраструктурни пројекат у југоисточној Европи. Ово је веома важан пројекат за Србију, јер по први пут да градимо пругу којом ће се возити 200 км на сат. Неспорно је да имате огромно знање и искуство у развоју и опремању брзих пруга, сигурна сам да ћете применити најсавременије технологије у реализацији овог пројекта и да ће све бити реализовано на време”, рекла је Михајловићева.

Жу Жилијанг изразио је захвалност потпредседници Владе на подршци коју пружа у реализацији пројекта изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, истакавши да је ЦРСЦ једна од водећих компанија у НР Кини у развоју система за контролу железничког саобраћаја, те изразио уверење да ће све бити реализовано у складу са највишим стандардима, с обзиром на то да ова компанија поседује технологију и сертификате у складу са европским прописима.

ЦРСЦ је подизвођач кинеског конзорцијума ЦРИЦ-ЦЦЦЦ за сигнално-сигурносне, контролне и телекомуникационе радове и испоруку опреме за ова постројења на изградњи брзе пруге од Београда до Будимпеште.

На састанку је учествовао и генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић.

           

Posted in Вести.