Pruga za velike brzine od neprocenjivog značaja za Vojvodinu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je 4. oktobra, posle sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine, da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u infrastrukturu u Vojvodini i u novom investicionom ciklusu.

Mihajlovićeva je posle sednice Radne grupe, kojoj je prisustvovao i pokrajinski premijer Igor Mirović, rekla da je svrha ove radne grupe da se projekti zajednički efikasno realizuju i da građani Srbije vide rezultat.

Čitajte dalje

Železnički infrastrukturni projekti u Vojvodini

Železnička infrastruktura predstavlja značajan segment infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Vojvodini. Vrednost projekata železničke infrastrukture koji su na teritoriji Vojvodine  u proteklih godinu i po dana  završeni ili je u toku njihova realizacija iznosi oko 700 miliona evra, dok je vrednost projekata za čiji početak su pripreme u toku iznosi još oko milijardu  evra.

Na teritoriji Vojvodine u proteklih godinu i po dana završena je rekonstrukcija ukupno 129 kilometara regionalnih pruga, u toku je rekonstrukcija 67 kilometara regionalnih pruga, a do kraja 2019. godine očekuje se rekonstrukcija još 15,5 km regionalnih pruga. Vrednost ovih projekata obnove regionalnih pruga u Vojvodini je oko 92 miliona evra.

Čitajte dalje