Успостављен CER портал правних норми за железнички сектор

Заједница европских железница и инфраструктурних компанија (CER) недавно је поставила посебан Портал правних норми за железнички сектор”, који ће бити од велике користи представницима железничког сектора, јер ће на једном месту имати прилике да пронађу све правне норме од важности, управо за железнички сектор.

Према структури, портал је подељен на два сегмента одабир по теми” и “напредна претрага”, од којих одабир по теми омогућава корисницима да добију преглед правних норми EU према кључним областима, као што су инфраструктура, путнички саобраћај, робни саобраћај, интероперабилност, безбедност, приступ тржишту и др. За сваку правну норму постоји могућност увида у статус исте, односно да ли су донети амандмани, да ли је у питању делегирани или спроведбени акт EU, тачан датум усвајања акта, затим линк ка релевантној страници Службеног гласника EU, као и листу других релевантних правних норми у одабраној области.

Опција “напредно претраживање” омогућава корисницима претрагу релевантних аката, коришћењем кључних речи, или уз навођење године усвајања, референтног броја или скраћеница које су званично усвојене за дату правну норму.

Представници CER-a истичу да у наредном периоду очекују  сугестије и коментаре корисника, како би, на тај начин, унапредили ефикасност самог портала.

 Портал се може погледати путем следећег линка http://lawportal.cer.be/

 

Извор: CER

Posted in Међународна сарадња and tagged .