Upozorenje „Infrastrukture železnice Srbije“: kontaktna mreža iznad novoizgrađene pruge od Jezave do Luke Smederevo priključena na napon, jačine struje 25 hiljada volti

„Infrastruktura železnice Srbije“ upozorava da je kontaktna mreža iznad novoizgrađene železničke pruge od postojeće pruge Smederevo – Mala Krsna do železničke stanice Luka Smederevo priključena na napon i da sada kroz nju prolazi struja jačine od 25 hiljada volti.

To znači da svako približavanje kontaktnoj mreži iznad pruge, kao i kretanje u blizini kontaktne mreže može dovesti do strujnog udara sa najtežim i najtragičnijim  posledicama.

Takođe, sva lica koja se kreću u zoni novoizgrađene pruge, moraju da obrate posebnu pažnju zbog bezbednosti, jer je kroz kontaktnu mrežu puštena struja izuzetno velikog napona i opasna po život.

Podsećamo da je zabranjeno svako kretanje duž pruge, kao i penjanje na vagone koji se nalaze na kolosecima.

Železnička pruga od postojeće pruge Mala Krsna – Smederevo do stanice Luka Smederevo, prva je pruga u Srbiji izgrađena isključivo za teretni železnički saobraćaj. Nova pruga Jezava – Luka Smederevo duga je sedam i po kilometara i elektrificirana je, a preko pruge Smederevo – Mala Krsna povezuje se sa železničkim Koridorom 10. Osim Luke Smederevo, novoizgrađena pruga povezaće i buduću industrijsku zonu Smederevo sa postojećom mrežom pruga u Srbiji.

U izgradnju nove pruge uloženo je 9,5 miliona evra.

Objavljeno u Vesti