Генерални директор Мирољуб Јевтић на Дан железничара обишао станицу Суботица и ремонт пруге Суботица – Сента

Генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић 15. септембра, на Дан железничара, обишао је железничку станицу Суботица и радове на реконструкцији пруге Суботица – Сента.

     
Ремонт ове регионалне пруге дуге 38,5 километра, који је почео 1. априла, одвија се према плану и биће завршен до краја 2019. године.

Читајте даље

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић честитала Дан железничара и 135. рођендан железнице у Србији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, честитала је свим радницима железнице 15. септембар, Дан железничара, и 135. рођендан железнице у Србији.

“У својој другој историји не памти се овако снажна модернизације железнице у Србији још од градња првих пруга пре више од једног века. Годинама запуштена, занемарена, остављена да пропадне железница се данас буди и развија са јасним циљем: да се врати тамо где јој је и место, а то у живот наших грађана и наше привреде”, навела је Михајловићева.

Она је додала да су железнице у претходном периоду прошле крупне реформе без којих није био могућ даљи напредак, као и да су улагања Владе Србије у железницу премашила 4 милијарде евра.

Читајте даље