Izgrađen novi putni prelaz u Majuru

“Infrastruktura železnice Srbije” pustila je u rad novoizgrađeni putni prelaz u Pop Lukinoj ulici u naselju Majur, kraj Šapca.
U izgradnju i automatizaciju ovog putnog prelaza, na pruzi između Šapca i Loznice, “Infrastruktura železnice Srbije” uložila je oko 25 miliona dinara.

Osim automatizovanih branika, na ovom putnom prelazu su ugrađeni video nadzor i reflektorsko osveteljenje, a na putu su postavljene i vibro trake, koje služe za usporavanje drumskog saobraćaja u blizini putnih prelaza. Pored toga, na putnom prelazu “Majur” postavljeni su i fluorescentni znakovi vertikalne drumske signalizacije, a sve što je urađeno bezbednost saobraćaja podiglo je na znatno viši nivo.

           
Prema rečima meštana Majura, izgradnja ovog putnog prelaza i podizanje nivoa osiguranja na viši nivo posebno je značajna zbog velikog broja poljoprivrednika koji upravo na ovom mestu putem preko pruge transportuju svoje proizvode.
Izgradnja novog putnog prelaza u Majuru jedan je od rezultata posete potpredsednice srpske Vlade Zorane Mihajlović ovom naselju.

            
Pre tri godine u centru Majura izgrađen je prvi putni prelaz u ovom naselju, da bi prošle godine prilikom rekonstrukcije pruge Šabac – Loznica – Brasina meštani dobili po prvi put i svoje novo železničko stajalište.
„Infrastruktura železnice Srbije“ prošle godine rekonstruisala je prugu Šabac – Loznica – Brasina, zahvaljujući čemu je nakon punih trinaest godina ponovo obnovljen putnički železnički saobraćaj na ovoj deonici. Nakon rekonstrukcije pruge, koja nije rađena punih sedam decenija od kako je izgrađena, brzine vozova koje su pre toga na više mesta iznosile svega 10 kilometara na sat, povećane su na 80 kilometara na sat.

Objavljeno u Vesti