Uređena železnička stanica Sremska Mitrovica

„Infrastruktura železnice Srbije“ završila je uređenje zgrade železničke stanice Sremska Mitrovica. Radovi su trajali oko četiri i po meseca i završeni su pre predviđenog roka. Stanična zgrada je u potpunosti rekonstruisana i dobila je novi i funkcionalniji izgled nego ranije.

“Infrastruktura železnice Srbije” u ovaj posao uložila je oko 33 miliona dinara, a reč je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u uređenje staničnog objekta u ovoj godini.
Tokom radova u proteklom periodu, na objektu železničke stanice zamenjena je fasadna stolarija i bravarija, uređena je fasada sa osvetljenjem. Završeno je unutrašnje uređenje vestibila, svečane sale i službenih prostorija. Sanirana je krovna konstrukcija i zamenjeni su oluci. Postavljene su elektro, gromobranske i komunikacione instalacije.

Saniran je vodovod i kanalizacija, hidro i termo izolacija, protivpožarna zaštita i urađeno je parterno uređenje, a postavljena je i rampa za invalidska kolica.
Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici prvi je železnički objekat izgrađen u Srbiji nakon završetka Drugog svetskog rata.
Prilikom samog uređenja stanice, “Infrastruktura železnice Srbije” vodila je računa o tome, da bude zadržan osnovni stanični izgled zgrade, u nastojanju da Mitrovica dobije moderan objekat. Uređena železnička stanica u Sremskoj Mitrovici sada je jedna od najlepših u Srbiji.


“Infrastruktura železnice Srbije” u 2019. godini za uređenje železničkih stanica izdvojiće iznos od oko 150 miliona dinara. U prvoj polovini godine već su uređene železničke stanice u Negotinu, Šidu, Kusatku, Kovačevcu, Rgotini, Odžacima i Karavukovu, a intenzivno se radi, pored ostalog, u Pirotu, Lazarevcu, Mladenovcu i Vranjskoj Banji. Na taj način nastavljen je projekat uređenja staničnih objekata širom Srbije, koji je započet lane, kada je investirano oko 100 miliona dinara. Tako će za dve godine na srpskim prugama biti uređeno šezdesetak železničkih stanica, koliko ih nije rekonstruisano godinama, pa i decenijama unazad.

Objavljeno u Vesti