Izgrađeni novi automatizovani putni prelazi u čačanskim naseljima Baluga i Mršinci

“Infrastruktura železnice Srbije” sredinom jula izgradila je, automatizovala i kompletno uredila još dva putna prelaza, ovaj put u čačanskim naseljima Baluga i Mršinci.
Na putnim prelazima u Balugi i Mršincima postavljeni su novi, automatizovani polubranici, vibro trake koje usporavaju drumska vozila pre putnih prelaza, kao i video nadzor.

                  


U podizanje nivoa obezbeđenja na ova dva putna prelaza “Infrastruktura železnice Srbije” uložila je oko 40 miliona dinara.
Za grad Čačak i njegova dva naselja, kompletno uređenje putnih prelaza u Balugi i Mršincima, bilo je veoma važno, kako bi se bezbednost učesnika u saobraćaju i u tom delu grada podigla na viši nivo.

“Infrastruktura železnice Srbije” na ovaj način ispunila je i jedan od zaključaka sastanka, koji je potpredsednica srpske vlade Zorana Mihajlović održala sa predstavnicima lokalnih samouprava i Moravičkog okruga.
Na ovaj način broj automatizovanih putnih prelaza u ovoj godini na srpskim prugama povećan je na trinaest. “Infrastruktura železnice Srbije” nastavlja tako aktivnosti započete lane, pa je za godinu i po dana ukupno automatizovano dvadeset putnih prelaza širom Srbije.

Objavljeno u Vesti