Završena rekonstrukcija četiri tunela između Donje Borine i Malog Zvornika

„Infrastruktura železnice Srbije“ završila je rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Ruma – Šabac – Zvornik, koji se nalaze na deonici Donja Borina – Mali Zvornik. Radovi su trajali 69 dana.

U okviru rekonstrukcije urađena je popravka tunelske obzide, postavljena armaturna mreža i sanirani oštećeni delovi tunela.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je na ovaj način nastavila rekonstrukciju pruge prema Republici Srpskoj, nakon što je prošle godine obnovila 53 kilometra pruge na relaciji Ruma – Šabac – Brasina i na taj način stvorila uslove da se posle punih trinaest godina ponovo uspostavi redovan putnički železnički saobraćaj između Šapca i Loznice.

                   

Čitava ova pruga, uključujući i četiri tunela, decenijama nije bila rekonstruisana i pre sanacije bila je u izuzetno lošem stanju, sa velikim brojem deonica na kojima je brzina vozova bila svega 10 km/sat.

Pre završetka radova u četiri tunela kod Donje Borine, „Infrastruktura železnice Srbije“ već je rekonstruisala još četiri tunela između Kraljeva i Raške. U toku je rekonstrukcija još četiri tunela između Bora i Majdanpeka, kao i petnaest tunela na „Šarganskoj osmici“, pa će tako „Infrastruktura železnice Srbije“ u ovoj godini rekonstruisati ukupno 27 železničkih tunela u Srbiji.

                   

Objavljeno u Vesti