Putni prelaz u Rabrovcu popravljen, do zamene zastarele opreme svi vozovi će se zaustavljati pre putnog prelaza

Povodom fotografije sa putnog prelaza u Rabrovcu, na kojem su u kvaru polubranici, a koju je na svom portalu objavio jedan dnevni list, obaveštavamo vas o sledećem:

Uređaj putnog prelaza u Rabrovcu bio je danas, 14.maja, u kvaru od 15.10 do 16.15 sati, kada su stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ otklonile kvar i omogućile njegovo ponovno nesmetano funkcionisanje.

Uzrok kvara su stari i tehnološki zastareli delovi uređaja putnog prelaza, odnosno postavne sprave, koji su ugrađeni još pre desetak godina. „Infrastruktura železnice Srbije“ na putnom prelazu u Rabrovcu zastarelu opremu zameniće adekvatnim delovima.

Dok se ne izvrši zamena zastarele opreme, svi vozovi će se zaustavljati ispred ovog putnog prelaza, kako bi se izbeglo ugrožavanje bezbednosti saobraćaja.

Ovi putni prelazi, koji se nalaze na teritoriji opštine Smederevska Palanka,  poznati su i po tome što lopovi ukradu znake vertikalne drumske signalizacije odmah čim ih upravljač drumske infrastrukture postavi.

Sa ovim problemom predsednik Opštine Smederevska Palanka  upoznao je i širu javnost nakon nedavnog sastanka u Podunavskom okrugu.

„Infrastruktura železnice Srbije“ na putnom prelazu u Rabrovcu, kao i na susednom putnom prelazu Ratare, sredinom aprila postavila je reflektorsko osvetljenje, sa ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja.

Objavljeno u Vesti