Novi železnički projekat Srbije i Mađarske

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović,  potpisala je danas sa ministrom  za inovacije i tehnologiju Mađarske Laslom Palkovičem memorandum, koji se odnosi na nadogradnju železničke pruge između Subotice i Segedina.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ 15. aprila počela rekonstrukciju regionalne pruge Markovac – Resavica

„Infrastruktura železnice Srbije“ u ponedeljak, 15. aprila, počela je rekonstrukciju regionalne pruge Markovac – Resavica, čija dužina iznosi 53 kilometara.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji pruge Markovac – Resavica budu završeni do kraja 2019. godine. Radovi su počeli između železničkih stanica Svilajnac i Despotovac u 6 sati.

                                        

Čitajte dalje

Modernizacija pruge Beograd – Budimpešta prioritetan projekat za Srbiju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas, u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske u Subotici, sa mađarskim ministrom za inovacije i tehnologiju Laslom Palkovičem, o zajedničkim projektima dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva i Palkovič razgovarali su o realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, za šta će Srbija uskoro potpisati finansijski ugovor za poslednju deonicu na teritoriji Srbije, Novi Sad-Subotica, a Mađarska ugovor za izvođenje radova. 

Čitajte dalje