„Infrastruktura železnice Srbije“ postala aktivan učesnik u projektu VERA

„Infrastruktura železnice Srbije“ postala je aktivan učesnik projekta za uspostavljanje „virtuelne“ evropske železničke akademije (VERA).

Koordinatori ovog projekta su Međunarodna železnička unija (UIC) i Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER).

Ovim projektom predviđeno je: definisanje budućih kompetencija i veština koje će biti neophodne za zaposlene na železnici, a samim tim i angažovanje adekvatnih institucija za obučavanje i edukaciju, utvrđivanje postojećeg stanja u pogledu radne snage u železničkom sektoru, utvrđivanje promena koje su uticale na status zaposlenih, a do kojih je došlo usled tehnološkog razvoja, uvođenja digitalizacije ili drugih okolnosti i utvrđivanje svih postojećih inicijativa na evropskom nivou po pitanju obučavanja zaposlenih u železničkom sektoru i drugo.

Nakon izvršavanja navedenih zadataka, ključni rezultat ovog projekta biće formiranje mreže edukativnih institucija i centara za obuku zaposlenih u železničkom sektoru.

Na samom početku projekta, održan je inicijalni sastanak Upravnog odbora u Parizu, na kome su učestvovali predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije„ a.d.: Nataša Jovanović, menadžer za ljudske resurse i zajedničke poslove, Katarina Nešić Raković, direktor Centra za međunarodne poslove i Bojana Radovanović, rukovodilac projekta.

U ovom projektu učestvuje više od deset evropskih železničkih kompanija, uključujući i Rusiju. Očekuje se da će rezultat ovog projekta biti realizovan do oktobra 2019 godine.

Objavljeno u Međunarodna saradnja i označeno .