„Infrastruktura železnice Srbije“ postala aktivan učesnik u projektu VERA

„Infrastruktura železnice Srbije“ postala je aktivan učesnik projekta za uspostavljanje „virtuelne“ evropske železničke akademije (VERA).

Koordinatori ovog projekta su Međunarodna železnička unija (UIC) i Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER).

Ovim projektom predviđeno je: definisanje budućih kompetencija i veština koje će biti neophodne za zaposlene na železnici, a samim tim i angažovanje adekvatnih institucija za obučavanje i edukaciju, utvrđivanje postojećeg stanja u pogledu radne snage u železničkom sektoru, utvrđivanje promena koje su uticale na status zaposlenih, a do kojih je došlo usled tehnološkog razvoja, uvođenja digitalizacije ili drugih okolnosti i utvrđivanje svih postojećih inicijativa na evropskom nivou po pitanju obučavanja zaposlenih u železničkom sektoru i drugo.

Čitajte dalje

Održana 63. Generalna skupština CER, učestvovala i „Infrastruktura železnice Srbije“

U Briselu je 21. februara 2019. godine održana 63. Generalna skupština Zajednice evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER).

„Infrastrukturu železnice Srbije“, kao punopravnog člana CER, na  Generalnoj skupštini ove organizacije zastupao je prof. dr. Nebojša Bojović, predsednik Skupštine ove železničke kompanije.

Na sastanku Generalne skupštine CER, ključna tema sastanka bio je plan politike  ove organizacije. Reč je o važnom dokumentu CER u kome se nalaze sve aktivnosti koje ova organizacija planira da preduzme u cilju lobiranja za interese železničkog sektora u periodu od 2019-2024.  godine.

Čitajte dalje